huidverbetering

Huidverbetering

Ouder worden

Ouder worden gebeurd niet alleen aan de binnenkant van het lichaam, maar ook aan de buitenkant. Onze leeftijd kan vaak al van buiten, aan ons uiterlijk, gezien worden. Een ouder gezicht is herkenbaar aan onder andere de huid die minder gehydrateerd en slapper is en waar zich rimpels in vormen.

Wat bepaalt de kwaliteit van de huid?

De kwaliteit van de huid wordt voor een groot deel bepaald door de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid. Het gehalte hyaluronzuur in de huid is redelijk constant tot ongeveer het 40e levensjaar, maar halveert daarna elke 10 jaar.

De voornaamste functie van hyaluronzuur is dat het water vasthoudt en daarmee voor natuurlijke hydratatie van de huid zorgt. Daarnaast speelt het een centrale rol in het reguleren van de aanmaak van collageen, elastine en zelfs vetweefsel.

Een lager gehalte hyaluronzuur betekent dus een lagere hydratatie, minder collageen, minder elastine en minder vetweefsel. Hierdoor ontstaan de fijne lijntjes, rimpels en plooien in het gezicht, doffe huidskleur en ziet de huid er ouder uit.

Gezichtsveroudering is dus voor een groot deel een proces waar we zelf geen invloed op hebben. Dit noemen we intrinsieke factoren en iedereen krijgt hiermee te maken. Daarnaast zijn er ook factoren van buitenaf: extrinsieke factoren. Roken en UV-stralen van de zon en zonnebanken zijn de twee belangrijkste factoren. Stress, de hoeveelheid slaap en lichamelijke activiteit, de kwaliteit van de huidverzorging en gezonde voeding met veel groente en fruit, spelen natuurlijk ook een rol.

Wat kun je doen tegen huidveroudering?

Gelukkig zijn er behandelingen die de achteruitgang van de huidkwaliteit in ieder geval deels teniet kunnen doen: Profhilo en Belotero Revive.

De fijne lijntjes en rimpels die ontstaan door huidveroudering heten statische rimpels. Deze worden dus veroorzaakt door het verminderen van de huidkwaliteit, maar ook door volumeverlies. In de loop van het leven worden de onderhuidse weefsels als bot en vet namelijk steeds dunner, net als de lippen. Dit kan verholpen worden met fillers, waarmee het natuurlijke volume weer wordt aangevuld. Hierdoor zal uw gezicht er weer jeugdiger uitzien.

Dynamische rimpels worden veroorzaakt door het steeds weer samentrekken van aangezichtsspieren. Door die bewegingen ontstaan op den duur diepe plooien die als rimpels in de huid blijven staan. Voor de behandeling van deze rimpels is botulinetoxine heel geschikt.

tuva-mathilde-loland-mK_sjD0FrXw-unsplash

Dit vindt u misschien ook interessant

Huidverbeterende behandelingen

Op deze pagina vindt u meer over de huidverbeterende behandelingen

Ervaringen

Lees de ervaringen van mensen over onze kliniek en de behandelingen

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging