Overmatig zweten oksels

Overmatig zweten van oksels is een herkenbaar probleem. Zonder zich in te spannen kunnen mensen die last hebben van overmatig transpireren hier dagelijks veel hinder van ondervinden. Hoe ontstaan zweetoksels? Hoe kunt u zweetoksels voorkomen? En welke behandelingen zijn geschikt om de zweetgeur van oksels te verhelpen?

Overmatig transpireren oksels en zweetgeur oksels

Natte plekken in kleding, een sterke zweetgeur van oksels; overmatig zweten van oksels brengt vervelende gevolgen met zich mee. Zweetoksels leiden vaak tot beperkingen op sociaal vlak en een gevoel van schaamte. Overmatig zweten, de medische term voor deze aandoening is hyperhidrosis, is een gevolg van overactieve zweetklieren. Een precieze oorzaak voor deze klachten is niet bekend. Wel weten we dat structureel overmatig zweten wordt gestimuleerd door stress, het eten van pittig voedsel, te veel koffie drinken, roken en een slechte conditie. Ook kan hyperhidrosis erfelijk zijn.

overmatig zweten oksels

Hoe kunt u zweetoksels voorkomen?

Bieden anti-transpiranten onvoldoende bescherming tegen zweetoksels? En scheidt zich ondanks een goede persoonlijke hygiëne een sterke zweetgeur af? Dan heeft u mogelijk te maken met overmatig zweten van oksels. Zelf kunt u de nodige aanpassingen in uw leven doen om de problemen die deze aandoening veroorzaakt te beperken.

Draag bijvoorbeeld luchtige kleding om te voorkomen dat u het snel te warm krijgt, was kleding regelmatig, pas op met cafeïne en alcohol en scheer de oksels om te voorkomen dat bacteriën zich nestelen onder de arm. Uiteraard helpt het goed wassen van de oksels ook bij het voorkomen van een zweetgeur van oksels. Daarnaast is conditietraining een goede manier om de zweetproductie van het lichaam onder controle te brengen.

botox tegen overmatig zweten

Oksel botox: behandeling tegen zweetoksels

Heeft u alles geprobeerd tegen overmatig zweten van oksels, maar komt u niet van uw klachten af? Dan kunt u zweetoksels laten behandelen door een dermatoloog. Een bekende manier om overmatig transpireren van oksels te verhelpen, is het toedienen van botox-injecties. Door in de oksel botox te zetten worden de zweetklieren uitgeschakeld, zodat deze geen zweet meer kunnen produceren. Deze behandeling zorgt binnen twee weken voor een merkbaar resultaat en werkt zo’n drie tot zes maanden tegen overmatig okselzweten.

Overmatig zweten oksels behandelen met miraDry

Een andere effectieve behandeling voor overmatig zweten van oksels is miraDry. Het miraDry-systeem geeft warmte af aan de huid via microgolven. De hitte schakelt de werking van zweetklieren uit, waardoor de zweetproductie stopt. miraDry is een permanente oplossing voor overmatig okselzweten. Direct na de behandeling is duidelijk merkbaar dat het transpireren van de oksels is afgenomen. In veel gevallen is één behandeling voldoende om het gewenste resultaat te behalen, soms is een tweede miraDry-behandeling noodzakelijk om klachten definitief te verhelpen.

miraDry behandeling

Welke behandeling past bij uw zweetklachten?

Marco van Coevorden is gespecialiseerd in het behandelen van klachten die ontstaan door overmatig zweten. In onze praktijk kunt u terecht voor verschillende behandelingen tegen overmatig zweten van oksels: wij bieden zowel een botox-behandeling tegen overmatig zweten als de miraDry-behandeling. Neem voor meer informatie contact op met onze specialist of vraag direct een vrijblijvend consult aan. Op basis van uw klachten bepaalt de dermatoloog welke behandeling het meest geschikt is in uw situatie.

Dit vindt u misschien ook interessant

Wat is overmatig zweten

Wilt u weten wat overmatig zweten is, wat de symptomen zijn en wat u er tegen kunt doen. Lees dan verder op de pagina overmatig zweten.

Behandelingen overmatig zweten

Op deze pagina vindt u meer over de behandelingen voor overmatig zweten

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging