Botox tegen migraine en hoofdpijn

Veel mensen hebben last van migraine en stevige spierspanningshoofdpijn. In Nederland stelt één op de vijf mensen regelmatig te kampen met een hoofdpijnaanval, die wel 72 uur kan duren. Naast hoofdpijn veroorzaakt migraine ook andere klachten, zoals misselijkheid en braken. Pijnstillers bieden vaak een (tijdelijke) oplossing, maar langdurig gebruik van medicijnen kan de ernst van de klachten verergeren. Botox tegen migraine is een goedgekeurde behandeling, die in veel gevallen effectief is en helpt bij het verminderen van hoofdpijnklachten.

hoofdpijn migraine

3 maanden hoofdpijn vrij

Snel en effectief

botox tegen migraine

Helpt ook tegen rimpels

Hoe wordt migraine veroorzaakt?

Wat precies de oorzaak is van het ontstaan van migraine is nog altijd moeilijk vast te stellen. Wel is duidelijk dat een migraineaanval te maken heeft met een overmatige prikkeling van bepaalde delen van de hersenen. Onderzoek wijst uit dat het langdurig aanspannen van spieren in het gezicht en de nek een aanstichter van stevige hoofdpijn kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan het werken achter een computer of blootstelling aan fel zonlicht. Ook stress kan migraine opwekken. Botox tegen migraine helpt bij het verminderen van de klachten van deze aanvallen door de betreffende spieren in het gezicht en de nek te ontspannen.

migraine

Wat is spierspanningshoofdpijn?

Wat is spierspannings-hoofdpijn?

Spierspanningshoofdpijn heeft veel weg van migraine, maar de klachten die deze hoofdpijn veroorzaakt zijn iets minder ingrijpend. De hoofdpijn, die vaak traag op komt zetten, is een gevolg van stress en drukte en wordt gestimuleerd door slechte luchtvochtigheid, slaaptekort, een verkeerde (werk)houding of het drinken van onvoldoende water. Hoewel de hoofdpijn hevig is, zijn deze klachten niet vergelijkbaar met een migraineaanval. Net als botox tegen migraine, kan botox ook overlast door stress- of spierspanningshoofdpijn verminderen.

Helpt botox bij migraine?

Botox kan helpen bij migraine en klachten door spierspanningshoofdpijn. Deze pijn wordt in veel gevallen namelijk veroorzaakt door het veelvuldig en aanhoudend aanspannen van spieren in het gezicht en de nek. Doordat botox fungeert als een tijdelijke spierontspanner wordt als het ware de druk van deze spieren gehaald, waardoor de spanning in het hoofd, de nek en schouders afneemt. Een botoxbehandeling tegen hoofdpijn betekent geen definitief einde van migraineaanvallen, wel helpt botox tegen migraine de hevigheid van toekomstige aanvallen te verminderen.

Botox tegen migraine: de behandeling

Bij een behandeling met botox tegen migraine, worden kleine injecties toegediend aan de frons- en voorhoofdspieren of – afhankelijk van uw klachten – aan spiergroepen in de nek of schouders. Gemiddeld worden in zones zo’n vijftien prikken gezet. De effecten van de behandeling zijn vaak na enkele dagen al merkbaar en houden zo’n drie maanden aan. Om overlast door migraine of spierspanningshoofdpijn blijvend te voorkomen wordt aangeraden de behandeling regelmatig te herhalen.

Botox migraine behandeling

Botox kosten

Botox tegen migraine

€ 200,-

Vraag een vrijblijvend consult aan

Wilt u meer weten over botoxbehandelingen en hoe botox tegen migraine helpt? Dermatoloog Marco van Coevorden vertelt u graag meer over deze specialistische behandeling. Tijdens een vrijblijvend consult bespreken we uw klachten en of de behandeling u kan helpen bij het verminderen van overlast door migraine. Neem voor meer informatie contact op met onze praktijk.

Wilt u de ervaringen van anderen lezen met onze kliniek en deze behandeling? Neem dan een kijken op de ervaringen pagina.

Dit vindt u misschien ook interessant

Tarieven

Lees hier meer over onze tarieven.

Ervaringen

Lees hier de ervaringen van klanten in onze praktijk.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging