Botox tegen migraine en hoofdpijn

Veel mensen hebben last van migraine en stevige spierspanningshoofdpijn. Naast hoofdpijn, veroorzaakt migraine ook andere klachten, zoals misselijkheid en braken. Pijnstillers bieden vaak een (tijdelijke) oplossing, maar langdurig gebruik van medicijnen kan de ernst van de klachten verergeren. Botox tegen migraine of botox tegen hoofdpijn zijn goedgekeurde behandelingen, die in veel gevallen effectief zijn en helpen bij het verminderen van hoofdpijnklachten.

hoofdpijn migraine

3 maanden hoofdpijn vrij

Snel en effectief

botox tegen migraine

Helpt ook tegen rimpels

Hoe wordt migraine veroorzaakt?

Wat de precieze oorzaak is van het ontstaan van migraine, is nog altijd moeilijk vast te stellen. Het is wel duidelijk dat een migraineaanval te maken heeft met een overmatige prikkeling van bepaalde delen van de hersenen. Uit onderzoek is gebleken dat het langdurig aanspannen van spieren in het gezicht en de nek een aanstichter van stevige hoofdpijn kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan het werken achter een computer, of blootstelling aan fel zonlicht. Ook stress kan migraine opwekken. Botos tegen migraine helpt bij het verminderen van de klachten van deze aanvallen. Botox tegen migraine laat namelijk de betreffende spieren in het gezicht en de nek ontspannen.

migraine

Wat is spierspanningshoofdpijn?

Spierspanningshoofdpijn heeft veel weg van migraine, maar de klachten die deze hoofdpijn veroorzaken zijn iets minder ingrijpend. De spanningshoofdpijn, die vaak traag opzet, is een gevolg van stress en drukte. Deze spanningshoofdpijn wordt gestimuleerd door slechte luchtvochtigheid, slaaptekort, een verkeerde (werk)houding of het drinken van onvoldoende water. Ondanks dat de hoofdpijn hevig is, zijn deze klachten niet vergelijkbaar met een migraineaanval. Net als bij botox bij migraine, kan botox bij hoofdpijn ook overlast door stress- of spierspanningshoofdpijn verminderen.

Helpt botox tegen migraine?

Botox tegen migraine kan helpen, maar het kan ook klachten door spierspanningshoofdpijn verminderen of verhelpen. Deze pijn wordt in veel gevallen namelijk veroorzaakt door het veelvuldig en aanhoudend aanspannen van spieren in het gezicht en de nek. Doordat botox tegen migraine fungeert als een tijdelijke spierontspanner, wordt als het ware de druk van deze spieren gehaald. Daardoor neemt de spanning in het hoofd, de nek en in de schouder afneemt.

Botox tegen migraine: de behandeling

Bij een behandeling van botox tegen migraine worden er kleine injecties toegediend aan de frons- en voorhoofdspieren. Of – afhankelijk van uw klachten – aan spiergroepen in de nek of schouders. Gemiddeld worden in de zones zo’n vijftien prikken gezet. De effecten van de botox tegen migraine behandeling zijn vaak na enkele dagen al merkbaar en houden zo’n drie maanden aan. Om overlast door migraine of spierspanningshoofdpijn blijvend te voorkomen, raden we het aan om de behandeling regelmatig te herhalen.

Botox migraine behandeling

Kosten

Botox tegen migraine

€ 200,-

Vraag een vrijblijvend consult aan

Wilt u meer weten over botoxbehandelingen en hoe botox tegen migraine helpt? Dermatoloog Marco van Coevorden vertelt u graag meer over deze specialistische behandeling. Tijdens een vrijblijvend consult bespreken we uw klachten en of de behandeling u kan helpen bij het verminderen van overlast door migraine. Neem voor meer informatie contact op met onze praktijk.

Wilt u de ervaringen van anderen lezen met onze kliniek en deze behandeling? Neem dan een kijkje op de ervaringen pagina.

Dit vindt u misschien ook interessant

Tarieven

Lees hier meer over onze tarieven.

Ervaringen

Lees hier de ervaringen van klanten in onze praktijk.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging