Botox tegen tandenknarsen en kaakklemmen

Tandenknarsen en kaakklemmen komen vaker voor dan u denkt. Vooral in uw slaap, maar ook overdag kan een overactieve kaakspier (onbewust) voor de nodige gebitsproblemen zorgen. Tandenknarsen is het stevig over elkaar schuiven van kiezen en kan vervelende gevolgen voor het gebit veroorzaken. Kaakklemmen is het krachtig op elkaar klemmen van kiezen en tanden en kan eveneens schade aanrichten aan het gebit. Klachten door knarsen en klemmen kunnen behandeld worden met botox tegen tandenknarsen en kaakklemmen.

tandenknarsen

Effectief tegen gebitsproblemen

Snel en effectief

botox tegen tandenknarsen

3 tot 6 maanden werkzaam

Knarsetanden en kaakklemmen: mogelijke oorzaken

Wat de oorzaak van tandenknarsen en kaakklemmen is, is moeilijk te bepalen. Wel worden verschillende factoren in verband gebracht met bruxisme, de tandheelkundige term voor deze ongemakken. Onderzoek toont aan dat onder meer slaapproblemen, stress, overmatig alcoholgebruik, roken, (bepaalde) medicijnen en drugsgebruik knarsen en klemmen kunnen veroorzaken. Botox tegen tandenknarsen is een effectieve behandeling om deze gebitsproblemen tegen te gaan.

De gevolgen van tandenknarsen

De gevolgen van tandenknarsen kunnen ingrijpend zijn. Het malen en knarsen van het gebit kan tanden en kiezen beschadigen. Zo kunnen vullingen door tandenknarsen breken, veroorzaakt knarsen gebitsslijtage en op lange termijn kan knarsetanden voor blijvende kaakklachten zorgen. Tandenknarsen vindt met name ’s nachts (onbewust) plaats in de slaap en komt voor bij zowel volwassenen als kinderen. Kaakklemmen en het langdurig aanspannen van de kaakspier kan zowel overdag als ’s nachts gebeuren. Botox tegen tandenknarsen en kaakklemmen kan deze klachten verhelpen.

Botox tegen tandenknarsen: de behandeling

Tandenknarsen behandelen met botox is een relatief eenvoudige, maar vooral effectieve manier om gebitsproblemen te verminderen en voorkomen. Bij botox tegen tandenknarsen en kaakklemmen wordt tijdens een behandeling de kaakspier aangepakt. Door de kaak- en kauwspieren te injecteren met botox, een spierontspanner, wordt de werking van zenuwen naar de spieren stilgelegd waardoor deze verslappen en de kaak ontspant. Hierdoor stopt het tandenknarsen en kaakklemmen. Doordat de spieren minder gebruikt worden, krimpen deze en wordt de balans in het gezicht en de kaak hersteld.

Effect botox tegen knarsen

Het effect van botox tegen knarsen is veelal binnen zes dagen tot twee weken na de behandeling merkbaar. Patiënten ervaren na een behandeling met botox tegen tandenknarsen dat de kaak en kauwspieren tot rust komen, waardoor het knarsen en klemmen afneemt. Botox biedt drie tot zes maanden verlichting van klachten. Na deze periode wordt aangeraden de botoxbehandeling te herhalen.

Botox kosten

Botox tegen tandenknarsen

€ 200,-

Meer informatie over tandenknarsen verhelpen

Ervaart u gebitsproblemen door tandenknarsen en kaakklemmen en wilt u meer informatie over tandenknarsen verhelpen? Vraag direct een vrijblijvend consult aan voor een behandeling met botox tegen tandenknarsen. Botox wordt al ruim dertig jaar veilig en zonder ernstige bijwerkingen gebruikt in de geneeskundige wereld, onder meer bij het verhelpen van klachten door migraine en overmatig zweten. Op basis van uw klachten en wensen, analyseert dermatoloog Marco van Coevorden uw persoonlijke situatie en wordt de behandeling ontwikkeld die voor het beste resultaat zorgt. Neem voor meer informatie contact op met onze praktijk.

Dit vindt u misschien ook interessant

Tarieven

Lees hier meer over onze tarieven.

Ervaringen

Lees hier de ervaringen van klanten in onze praktijk.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging