Botox behandeling tegen huidveroudering

Rimpels zijn misschien wel de bekendste tekenen van het ouder worden. Niemand kan aan rimpels ontkomen. Daardoor zijn rimpels helaas ook de meest herkenbare en zichtbare manier om uw leeftijd te verraden. Ook kunnen bijvoorbeeld fronsrimpels u bozer laten lijken dan u bent.

Zo ontstaan rimpels

Een deel van de rimpels ontstaat door de beweging van de spieren van het gezicht. Dat gebeurt vooral op het voorhoofd, de frons en naast de ogen. Door fronsen, lachen en praten drukt de huid samen. Dat geeft na vele jaren, als de huid minder elastisch is geworden, blijvende lijntjes: de rimpels.

Behandeling van rimpels met botox

De rimpels die ontstaan door spierbewegingen noemen we dynamische of mimische rimpels. Deze rimpels kunnen het beste behandeld worden met botulinetoxine, beter bekend als ‘botox’. Botox is eigenlijk een merknaam voor de stof botulinetoxine, zoals er nog enkele andere merknamen zijn. Marco van Coevorden: “Wij werken in de kliniek met het A-merk Bocouture. Bocouture is door de Amerikaanse keuringsdienst FDA goedgekeurd en heeft het Europese CE-keurmerk.”

Naast de behandeling van rimpels is botox ook heel geschikt voor het effectief behandelen van overmatig zweten op de handpalmen en het voorhoofd, tandenknarsen, migraine en spierspanningshoofdpijn.

Wat is botox eigenlijk?

Botox is een natuurlijk eiwit dat met een klein prikje in de spier vlak onder de huid wordt gespoten. Botox zorgt ervoor dat de zenuw de spier niet kan activeren, waardoor de spier ontspannen blijft. De spier kan zich dan niet of minder krachtig samentrekken en daardoor ontstaan ook minder rimpels in de huid. U kunt met botox bestaande rimpels behandelen. En als u op tijd begint, kan je met botox ook rimpels voorkomen.

Natuurlijk resultaat

Marco: “Vaak wordt mij gevraagd of botox een strak uitdrukkingsloos gezicht geeft. Dat gebeurt alleen als u een verkeerd advies krijgt, als er teveel botox wordt gebruikt, of op de verkeerde plekken…”

Marco streeft in al zijn behandelingen een puur natuurlijk resultaat na. Marco vervolgt: “Bij twijfel gebruik ik liever eerst kleinere hoeveelheden botox.”

De populairste cosmetische behandelingen met botox zijn de fronsrimpel en kraaienpootjes. Voorbeelden van andere behandelingen zijn: putjes of lijnen in de kin, een tandvleeslach (gummy smile) en neuslijntjes (bunny lines).

Zichtbaar effect

Botox heeft enige tijd nodig om zich te verspreiden en opgenomen te worden. Hoe snel het effect zichtbaar wordt verschilt van persoon tot persoon. Over het algemeen is het effect na een halve week zichtbaar. Na twee weken is het effect maximaal. De huid is gladder en rimpels zijn verdwenen. Uw blik is uitgerust en frisser, u oogt jonger.

Het effect van een eerste behandeling houdt ongeveer drie tot vier maanden aan. Na vervolgbehandelingen houdt het effect doorgaans wat langer aan, meestal vier tot zes maanden.

Meer weten over onze behandelingen?

Behandelingen

Bekijk hier de behandelingen die uitgevoerd worden in onze praktijk.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging