Botox tegen rimpels

Rimpels zijn misschien wel de bekendste tekenen van veroudering. Niemand kan eraan ontkomen. Helaas zijn rimpels ook de meest herkenbare en zichtbare manier om uw leeftijd te verraden. Ze kunnen een vermoeide of ouder uitziende indruk wekken. Ook kunnen bijvoorbeeld fronsrimpels u bozer laten lijken dan u bent en leiden tot hoofdpijn. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen beschikbaar om rimpels te verminderen, waaronder botox. Het gebruik van botox tegen rimpels is een populaire en effectieve behandeling tegen huidveroudering. Wilt u meer weten over botox tegen rimpels? U leest het hieronder.

Zo ontstaan rimpels

Rimpels zijn een natuurlijk resultaat van het verouderingsproces van de huid. Deze ontstaan vaak door verschillende redenen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door een genetische aanleg, uw levensstijl, blootstelling aan de zon, maar ook door beweging van de spieren in uw gezicht. Door spieren actief te bewegen, ontstaan kleine beschadigingen in de huid. Door bijvoorbeeld te fronsen, lachen en praten drukt u de huid samen. Hiervoor gebruikt u spieren in het voorhoofd, de frons, naast de ogen en rond de mond. De huid wordt hierdoor steeds minder elastisch en blijvende rimpels worden duidelijker zichtbaar. Rimpels die ontstaan door deze spierbeweging noemen we dynamische of mimische rimpels. Gelukkig voor u is er een speciale huidverbeterende behandeling ontwikkeld, waarbij botox tegen rimpels de oplossing is.

Wat is botox?

Botox is een natuurlijk eiwit, dat eigenlijk een merknaam is voor de stof botulinetoxine. Er bestaan verschillende soorten botox van diverse merken. In onze praktijk werken we met het A-merk Bocotoure. Dit product is goedgekeurd door de Amerikaanse keuringsdienst FDA en heeft het Europese CE-keurmerk. We gebruiken voor onze botox rimpelbehandelingen enkel goedgekeurde, kwalitatieve producten.

Naast dat botox tegen rimpels wordt gebruikt, is het middel ook geschikt voor andere gezichtsbehandelingen en lichaamsdelen. Zo wordt het bijvoorbeeld ook gebruikt voor overmatig zweten op de handpalmen en het voorhoofd, maar ook tegen tandenknarsen, migraine en spierspanningshoofdpijn.

De werking van botox tegen rimpels

Botulinetoxine is een populair en effectief product voor rimpels en fijne lijntjes. Een behandeling met botox zorgt ervoor dat zenuwsignalen naar de spieren in uw gezicht worden geblokkeerd. Door kleine hoeveelheden van botox in de huid te injecteren, vermindert de spieractiviteit en ontspant de spier. De huid wordt hierdoor gladgetrokken en rimpels zijn minder goed zichtbaar.

Zichtbaar effect van botox tegen rimpels

Botox heeft enige tijd nodig om zich te verspreiden en opgenomen te worden. Hoe snel het effect zichtbaar wordt, verschilt van persoon tot persoon. Over het algemeen is het effect bij botox rimpels na een halve week zichtbaar. Na 2 weken is het effect maximaal. Gemiddeld houden de effecten van botox tegen rimpels 3 tot 4 maanden aan. Om blijvend verminderde rimpels te hebben, is het nodig om de behandeling opnieuw uit te laten voeren. Botox tegen rimpels is dus een tijdelijke behandeling. Na vervolgbehandelingen houdt het effect doorgaans wat langer aan, meestal 4 tot 6 maanden.

De voor- en nadelen

Net zoals elke cosmetische ingreep zijn er voor- en nadelen verbonden aan een botoxbehandeling tegen rimpels. Om een goede afweging te kunnen maken, leest u hieronder welke voor- en nadelen dat zijn.

Voordelen

 • Natuurlijk resultaat bij huidveroudering
 • Snel resultaat zichtbaar
 • Niet invasieve behandeling
 • Effectief voor gemiddeld 3-4 maanden
 • Toepasbaar voor meerdere delen van het lichaam
 • Veilige behandeling met A-merk producten

Nadelen

 • Tijdelijk effect tegen huidveroudering
 • Hoge behandelkosten door benodigde herhaling
 • Niet effectief tegen diep liggende rimpels of huidverslapping
 

Twijfelt u of botox tegen rimpels een passende behandeling is voor u? Plan dan een vrijblijvend consult in met dr. van Coevorden. Hij voorziet u graag van persoonlijk en professioneel advies. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt en het beste resultaat behaalt.

Behandelgebieden

Rimpels behandelen met botox kan voor verschillende delen van het lichaam worden gebruikt. Botox is namelijk een geschikt middel om fijne lijntjes en rimpels glad te trekken. Dit doen we voornamelijk in het gezicht. Een populaire cosmetische behandeling is de fronsrimpel. Hierbij wordt botox in het voorhoofd gespoten om rimpels te minimaliseren.

Ook is botox erg geschikt om rimpels onder ogen te verminderen, de zogenoemde kraaienpootjes. Daarnaast voeren we ook vaak behandelingen uit met botox voor rimpels om de bovenlip te behandelen. Voorbeelden van andere behandelingen die wij uitvoeren zijn bijvoorbeeld putjes of lijnen in de kin, een tandvleeslach (gummy smile) en neuslijntjes (bunny lines).

Botox ervaringen

Inmiddels hebben veel mensen een behandeling met botox tegen rimpels ondergaan. Wat hun ervaringen zijn? Dat leest u hieronder.

Anonieme gebruiker
Lees verder
Uitstekend! Ben zeer tevreden met de behandeling en het advies dat gegeven wordt tijdens het consult
Anonieme gebruiker
Lees verder
Uistekend! Alles ging zoals mij verteld is zeer tevreden over de behandeling. Eerlijk beeld geschetst over mogelijkheden.
Previous
Next

De botoxbehandeling

Voorafgaand aan de behandeling

Om de beste resultaten te behalen, worden benodigde voorbereidingen getroffen. Allereerst onderzoekt de arts het te behandelen gebied nauwkeurig en bepaalt waar de injecties worden geplaatst. Afhankelijk van het behandelgebied kan het zijn dat de arts het gebied aftekent. Zo kunnen de juiste injectieplaatsen worden bepaald. Ook heeft u tijdens dit moment alle tijd om de laatste vragen te stellen en kunnen wij uw eventuele zorgen ontnemen.

Tijdens de behandeling

Tijdens de botoxbehandeling worden kleine hoeveelheden botox in de huid aangebracht met injecties. De injecties worden geplaatst met een zeer dunne naald en zijn over het algemeen niet pijnlijk. Ze worden namelijk oppervlakkig geplaatst. De meeste mensen ervaren slechts een lichte prik of druk tijdens de behandeling. De pijn is goed te verdragen. Daarom wordt er ook geen gebruik gemaakt van een verdoving.

Indien gewenst kan de arts wel een verdovende crème aanbrengen op de huid om ongemak te verminderen. Deze crème kan het effect van de botoxbehandeling in zekere mate verminderen. Daarom raden we aan om dit vooraf met de arts te bespreken. De procedure neemt gemiddeld 15-30 minuten in beslag. De exacte tijd van de behandeling is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied en het aantal injecties dat moet worden geplaatst.

Nazorg

Om het beste resultaat te halen en zo min mogelijk last te hebben van bijwerkingen, is goede nazorg van essentieel belang. Om u daarbij een handje te helpen, geven wij na afloop instructies mee. Volg deze strikt op. Daarbij doet u er goed aan om de behandelde gebieden van uw lichaam zo min mogelijk aan te raken. Vermijd ook intensieve blootstelling aan de zon of hitte. Doe dit ten minste voor de eerste 24 uur na de behandeling. Daarnaast is het verstandig om veel water te drinken, om zwelling en blauwe plekken te verminderen.

Met de juiste nazorg van botox tegen rimpels geniet u zo snel mogelijk van een gladde en jeugdige huid. Krijgt u toch last van ongemak of andere ongebruikelijke symptomen? Neem direct contact met ons op. Dan kijken we samen hoe we uw klachten kunnen verhelpen.

Bijwerkingen

Een behandeling met botox tegen rimpels is niet invasief. De bijwerkingen die optreden, zijn minimaal. Enkel in sommige gevallen kunnen de bijwerkingen wat ernstiger van aard zijn. De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Lichte zwelling rond het behandelgebied
 • Kleine blauwe plekken rond de prikplekjes
 • Roodheid van de huid
 • Hoofdpijn
 • Lichte pijn rond de injectieplek
 • Allergische reactie
 • Tijdelijke hangende oogleden of wenkbrauwen

Tarieven

Consult: Gratis

Fronsrimpels: €180,-

Voorhoofdslijnen: €180,-

Lachrimpels: €180,-

2 van bovenstaande: €330,-

3 van bovenstaande €430,-

Touch-up: Gratis

Mondhoeken: €100,-

Bunny lines: €100,-

Putjes in kin: €100,-

Halsverstrakking: €350,-

Meer weten over onze behandelingen?

Behandelingen

Bekijk hier de behandelingen die uitgevoerd worden in onze praktijk.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging