Botox tegen rimpels behandeling

Rimpels zijn misschien wel het bekende teken van het ouder worden. Niemand kan aan rimpels ontkomen. Daardoor zijn rimpels helaas ook de meest herkenbare en zichtbare manier om uw leeftijd te verraden. Ook kunnen bijvoorbeeld fronsrimpels u bozer laten lijken dan u bent. Een botox rimpelbehandeling kan dit tegen gaan.

Zo ontstaan rimpels

Een deel van de rimpels ontstaat door de beweging van de spieren van het gezicht. Dat gebeurt vooral op het voorhoofd, de frons en naast de ogen. Door fronsen, lachen en praten drukt de huid samen. Dat geeft na vele jaren, als de huid minder elastisch is geworden, blijvende lijntjes: de rimpels. Gelukkig kan een rimpelbehandeling er voor zorgen dat deze lijntjes weer verdwijnen.

Behandeling van rimpels met botox

De rimpels die ontstaan door spierbewegingen noemen we dynamische of mimische rimpels. Deze rimpels kunnen het beste behandeld worden met een anti rimpel behandeling: botulinetoxine. Dit staat beter bekend als ‘botox’. Botox is eigenlijk een merknaam voor de stof botulinetoxine, zoals er nog enkele andere merknamen zijn. Marco van Coevorden: “Wij werken in de kliniek met het A-merk Bocouture. Bocouture is door de Amerikaanse keuringsdienst FDA goedgekeurd en heeft het Europese CE-keurmerk.” We gebruiken dus voor onze botox rimpelbehandelingen goedgekeurde, kwalitatieve producten.

Naast de botox rimpels behandeling, is botox ook heel geschikt voor andere botox gezicht behandelingen, of op andere plekken van het lichaam. Denk aan overmatig zweten op de handpalmen en op het voorhoofd, tandenknarsen, migraine en spierspanningshoofdpijn.

Wat is botox eigenlijk?

Botox is een natuurlijk eiwit dat met een klein prikje in de spier, vlak onder de huid wordt gespoten. Een botox behandeling zorgt ervoor dat de zenuw de spier niet kan activeren, waardoor de spier ontspannen blijft. De spier kan zich dan niet of minder krachtig samentrekken. Daardoor ontstaan er door een botox rimpels behandeling minder rimpels in de huid. U kunt met botox bestaande rimpels behandelen. Als u op tijd begint met botox voor rimpels, kunt u met botox ook rimpels voorkomen.

Natuurlijk resultaat bij een huidveroudering behandeling

Marco: “Vaak wordt mij gevraagd of botox in de rimpels een strak uitdrukkingsloos gezicht geeft. Dat gebeurt alleen als u een verkeerd advies krijgt, als er teveel botox wordt gebruikt, of op de verkeerde plekken…”

Marco streeft in al zijn behandelingen voor rimpels wegwerken een puur natuurlijk resultaat na. Marco vervolgt: “Bij twijfel gebruik ik liever eerst kleinere hoeveelheden botox bij de rimpels.”

De populairste cosmetische behandelingen met botox zijn botox in het voorhoofd, de fronsrimpel en kraaienpootjes. Voorbeelden van andere behandelingen zijn: putjes of lijnen in de kin, een tandvleeslach (gummy smile) en neuslijntjes (bunny lines).

Zichtbaar effect na een rimpelbehandeling

Botox in de rimpels heeft enige tijd nodig om zich te verspreiden en opgenomen te worden. Hoe snel het effect zichtbaar wordt, verschilt van persoon tot persoon. Over het algemeen is het effect bij botox rimpels na een halve week zichtbaar. Na twee weken is het effect maximaal. De huid is gladder en rimpels zijn verdwenen. Uw blik is uitgerust en frisser, u oogt jonger.

Het effect van een eerste botox rimpels behandeling houdt ongeveer drie tot vier maanden aan. Na vervolgbehandelingen houdt het effect doorgaans wat langer aan, meestal vier tot zes maanden.

Meer weten over onze behandelingen?

Behandelingen

Bekijk hier de behandelingen die uitgevoerd worden in onze praktijk.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging