Profhilo: een natuurlijke anti-aging behandeling met hyaluronzuur

Dat uw huid verandert zodra u ouder wordt, is bekend. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende middelen die de gevolgen daarvan tegengaan. Er is nu ook een middel dat de huid zelf actief verjongt: Profhilo. Op deze pagina vertellen we u graag meer over de werking van Profhilo en over de Profhilo behandeling bij Marco van Coevorden.

Wat is Profhilo?

Profhilo is een anti-aging behandeling met puur hyaluronzuur, zonder chemische toevoegingen. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof, die het lichaam dus zelf aanmaakt. Deze stof komt veel voor in het bindweefsel van de huid. Het heeft een belangrijke rol bij de aanmaak van nieuwe cellen: het zorgt voor de stevigheid en de elasticiteit van de huid.

Omdat het hyaluronzuur zelf door het lichaam aangemaakt wordt, is dit dus een volledig natuurlijke stof. Ons lichaamseigen hyaluronzuur wordt continu aangemaakt en binnen 24 uur weer afgebroken. Naarmate we ouder worden, wordt ons aanmaakproces ook steeds trager, waardoor er minder hyaluronzuur in het lichaam wordt aangemaakt.

Profhilo zorgt ervoor dat het onderhuidse vetlaagje wordt gestimuleerd, waardoor de gezichtscontouren worden verstrakt en het gezicht weer een vloeiende lijn krijgt. Niet alleen bij het gezicht kan Profhilo ingezet worden, ook bij verslapping van de hals, het decolleté, de handen en zelfs de bovenarmen. De huid wordt door deze behandeling weer steviger en krijgt een mooie glans, wat er erg natuurlijk uitziet.

Profhilo Body

Profhilo Body is een effectieve en natuurlijke behandeling tegen huidverslapping. Deze behandeling is speciaal ontwikkeld voor het tegengaan en herstellen van huidverslappingen van het lichaam. Bij de behandeling wordt een grote hoeveelheid hyaluronzuur gebruikt, wat ervoor zorgt dat het aanmaken van eiwitten als collageen en elastine door de huid wordt bevorderd. Deze behandeling is geschikt voor iedereen vanaf ongeveer 30 jaar. Daarnaast is het mogelijk om de Profhilo Body te combineren met andere behandelingen.

Het product dat gebruikt wordt bij een Profhilo Body behandeling kent een andere samenstelling dan de Profhilo behandeling voor anti-aging van het gezicht. Deze Profhilo Body behandeling wordt namelijk uitgevoerd op basis van de BAP-methode. Er worden tijdens de behandeling (maximaal) tien injecties toegediend op geselecteerde plekken aan de hand van een nauwkeurige analyse. Net zoals bij de Profhilo behandeling is ook de Profhilo Body behandeling vrijwel pijnloos, omdat er met natuurlijke stoffen gewerkt wordt.

Wanneer het lichaam ouder wordt, zie je dat de natuurlijke stoffen afnemen. De huidverslapping komt vaak voor bij de bovenarmen, buik, billen en knieën, maar het kan ook bij andere lichaamsdelen voorkomen. Profhilo Body zorgt ervoor dat de huid van deze lichaamsdelen versterkt worden. Over het algemeen wordt er aangeraden om twee behandelingen in te plannen van de Profhilo Body. Dit zorgt ervoor dat er een zichtbaar positief effect ontstaat voor zo´n zes tot twaalf maanden.

Wat houdt de Profhilo-behandeling in?

De Profhilo behandeling bestaat uit een tot tien injecties aan beide kanten van het gezicht, de hals, armen of de handen. Het maakt een verspreiding over het hele gebied mogelijk. Hierdoor is Profhilo bijna pijnloos, snel (het is dus ook prima in te plannen tussen uw werkzaamheden door). Ook geeft de behandeling bijna geen kans op blauwe plekken.

Enkele uren na de Profhilo behandeling kunt u nog kleine bultjes zien op de plaats waar het product in ingespoten. Daarna ziet u er niets meer van. In de weken erna zet de Profhilo de huid aan om zich beter te hydrateren en te verstevigen. Na 28 dagen krijgt u een tweede behandeling.

Voor wie is de Profhilo behandeling geschikt?

Profhilo is geschikt voor iedereen vanaf 30 jaar die huidverslapping tegen wil gaan. Dankzij de injectietechniek is het meestal ook mogelijk te behandelen bij een onrustige huid, zoals acne. Het is een uitkomst als u een natuurlijk huidverjongend effect wilt maar de stap naar een ‘echte’ filler (nog) niet ziet zitten. Ook is het een mooie aanvulling op andere behandelingen, zoals Botox of laser.

Resultaat van Profhilo

Er zijn twee Profhilo gezichtsbehandelingen nodig voor een optimaal resultaat. De tweede behandeling is ongeveer vier weken na de eerste behandeling. Omdat de behandeling de huid zelf ‘aan het werk zet’, ziet u niet direct resultaat. Ongeveer zes tot acht weken na de eerste behandeling ziet u het resultaat. Na de tweede behandeling, stijgt de aanmaak van collageen en elastine nog verder.

Welke bijwerkingen kunt u verwachten?

Hyaluronzuur is een stof die van nature in de huid voorkomt. Wanneer deze stof geïnjecteerd wordt, verdraagt de huid dan ook uitermate goed. De mogelijke neveneffecten van een behandeling met Profhilo zijn een lichte zwelling, roodheid en soms een paar blauwe plekjes. Deze worden eerder veroorzaakt door de injecties, dan door het product zelf. Deze neveneffecten zullen snel verdwijnen.

Het product is al jaren op de markt en het wordt wereldwijd veel toegepast. Tot op heden zijn er nog geen bijwerkingen gerapporteerd die anders zijn dan de bovengenoemde bijwerkingen. Dit is te danken aan het feit dat de Profhilo behandeling werkt met een zeer pure vorm van hyaluronzuur.

overmatig zweten behandeling door Marco

Het is afhankelijk van de conditie van uw huid hoe lang deze verbeteringen zichtbaar blijven. Na de twee eerste behandelingen met injecties adviseren we om tweemaal per jaar een losse behandeling te ondergaan om het resultaat te behouden. Het verouderingsproces gaat namelijk gewoon door.

Voorbereiding en nazorg

  • Om de kans op blauwe plekken te verkleinen, kunt u vanaf de avond voor de behandeling beter geen alcohol drinken;
  • Ook bloedverdunnende pijnstillers zoals ibuprofen en aspirine kunt u om die reden beter een week voor de behandeling niet gebruiken. Let er wel op: het is niet nodig om te stoppen met bloedverdunners die zijn voorgeschreven door uw huisarts of specialist;
  • Vanwege de kans op infecties, wordt het afgeraden om de eerste vier dagen na de behandeling een sauna of zwembad te bezoeken;
  • Uw huid heeft verder geen bijzondere nazorg nodig. U kunt ook direct uw dagelijkse bezigheden weer hervatten.

Profhilo kosten

Op de pagina met onze tarieven ziet u wat de Profhilo kosten zijn per behandeling. Een consult is bij Marco van Coevorden is altijd gratis en vrijblijvend.

Dit vindt u misschien ook interessant

Behandelingen

Bekijk hier de behandelingen die uitgevoerd worden in onze praktijk.

Ervaringen

Lees hier de ervaringen van klanten in onze praktijk.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging