Profhilo: een natuurlijke anti-aging behandeling met hyaluronzuur

Dat uw huid verandert met het ouder worden, is bekend. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei middelen die de gevolgen daarvan tegengaan. Zo kan Botox uw uiterlijk jeugdiger maken door de spieren die rimpels in de huid trekken te laten ontspannen, en doen fillers hun werk door rimpels op te vullen. Er is nu ook een middel dat de huid zelf actief verjongt: Profhilo.

Wat is Profhilo?

Profhilo is een anti-aging behandeling met puur hyaluronzuur, zonder chemische toevoegingen. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die veel voorkomt in het bindweefsel van de huid. Het heeft een belangrijke rol bij de aanmaak van nieuwe cellen; zo zorgt het voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Maar met het ouder worden neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid af. Door een Profhilo-behandeling wordt er weer hyaluronzuur aan de huid toegevoegd, wat de aanmaak van collageen, elastine en zelfs vetweefsel stimuleert. Dit proces noemen we bioremodeling. Het houdt in dat een natuurlijke, lichaamseigen stof zónder chemische toevoegingen de huid in alle huidlagen herstelt. De behandeling is bijzonder geschikt om de oudere, verslapte huid van het gezicht te verbeteren en te verstevigen, maar kan ook ingezet worden bij verslapping van de hals, het decolleté, de handen en zelfs de bovenarmen. Het resultaat is heel natuurlijk; de huid wordt weer steviger en krijgt een mooie glans. Het is alsof u de klok een aantal jaren terugdraait. Een belangrijk voordeel is dat Profhilo de huid verjongt zonder volume te geven aan uw gezicht. Het middel won dan ook diverse belangrijke internationale prijzen, onder andere voor de meest innovatieve behandeling

Wat houdt de Profhilo-behandeling in?

De behandeling bestaat uit één tot tien injecties aan beide kanten van het gezicht, hals, armen of handen, en maakt verspreiding over het hele gebied mogelijk. Hierdoor is het nagenoeg pijnloos, snel (en dus ook prima in te plannen tussen uw werkzaamheden door) en geeft de behandeling nagenoeg geen kans op blauwe plekken. Enkele uren na de behandeling kunt u nog kleine bultjes zien op de plaats waar het product is ingespoten. Daarna ziet u er niets meer van. In de weken erna zet het product de huid aan zich beter te hydrateren en te verstevigen. Na 28 dagen krijgt u een tweede behandeling.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Profhilo is geschikt voor iedereen vanaf 30 jaar die huidverslapping tegen wil gaan. Dankzij de injectietechniek is het meestal ook mogelijk te behandelen bij een onrustige huid, zoals acne. Het is een uitkomst als u een natuurlijk huidverjongend effect wilt maar de stap naar een ‘echte’ filler (nog) niet ziet zitten. Ook is het een mooie aanvulling op andere behandelingen, zoals Botox of laser

Resultaat

Er zijn twee behandelingen nodig: de tweede behandeling is ongeveer vier weken na de eerste behandeling. Omdat de behandeling de huid zelf ‘aan het werk zet’, ziet u niet direct resultaat. Ongeveer zes tot acht weken na de eerste behandeling gaat u het resultaat zien. Na de tweede behandeling stijgt de aanmaak van collageen en elastine nog verder.

Welke bijwerkingen zijn te verwachten?

Hyaluronzuur is een stof die van nature in de huid voorkomt. Wanneer deze stof geïnjecteerd wordt, verdraagt de huid het dan ook uitermate goed. De mogelijke neveneffecten van een behandeling met Profhilo zijn lichte zwelling, roodheid en soms een paar blauwe plekjes. Deze worden eerder veroorzaakt door de injecties dan door het product zelf en zullen snel verdwijnen.

Profhilo is al jaren op de markt en wordt wereldwijd veel toegepast, waarbij tot op heden nog geen bijwerkingen anders dan bovengenoemde zijn gerapporteerd. Dit is te danken aan het feit dat de Profhilo-behandeling werkt met een zeer pure vorm van hyaluronzuur.

overmatig zweten behandeling door Marco

Het is afhankelijk van de conditie van uw huid hoe lang deze verbeteringen zichtbaar blijven. Na de twee eerste behandelingen met injecties adviseren we om tweemaal per jaar een losse behandeling te ondergaan om het resultaat te behouden. Het verouderingsproces gaat immers gewoon door.

Voorbereiding op de behandeling en nazorg

  • Om de kans op blauwe plekken te verkleinen kunt u vanaf de avond voor de behandeling beter geen alcohol drinken.
  • Ook bloedverdunnende pijnstillers als ibuprofen en aspirine kunt u om die reden beter een week voor de behandeling niet gebruiken. Let wel: het is niet nodig om te stoppen met bloedverdunners die zijn voorgeschreven door de huisarts of specialist.
  • In verband met de kans op infecties wordt afgeraden de eerste vier dagen na de behandeling een sauna of zwembad te bezoeken.
  • Uw huid heeft verder geen bijzondere nazorg nodig. U kunt ook direct uw dagelijkse bezigheden weer hervatten.

Dit vindt u misschien ook interessant

Behandelingen

Bekijk hier de behandelingen die uitgevoerd worden in onze praktijk.

Ervaringen

Lees hier de ervaringen van klanten in onze praktijk.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging