Botox behandeling overmatig zweten

Op deze pagina vindt u praktische informatie over de Botox behandeling tegen overmatig zweten, waaronder voorzorg, procedure tijdens de behandeling, nazorg en bijwerkingen. Wilt u eerst meer weten over Botox? Lees dan verder op de pagina: Botox tegen zweten.

Voorafgaand aan de behandeling

Het is belangrijk dat de oksels uiterlijk 24 uur voor de behandeling geschoren of kort getrimd zijn zodat de prikplaatsen goed afgetekend kunnen worden.

De behandeling

Bij de Botox behandeling van de oksels beginnen we met het aftekenen van het gebied waar de actieve zweetklieren zitten. Binnen die aftekening worden ongeveer 15 tot 20 oppervlakkige prikjes met een dunne naald gegeven. Bij de handen markeren we eerst de injectieplaatsen op de huid met een wit potlood. U krijgt dan ongeveer 20 tot 40 prikjes. De behandeling duurt maximaal 30 minuten.

De behandeling bij okselzweet is over het algemeen vrij pijnloos, maar bij de handpalmen kan de huid iets gevoeliger zijn. In onze kliniek gebruiken wij de laatste technieken binnen dermatologie om pijn tot een minimum te beperken. Mocht u een verdovende crème willen gebruiken dan kunt u dat van tevoren aanvragen.

Nazorg

Pijn na de behandeling komt zelden voor. U kunt gewoon doorgaan met uw dagelijkse activiteiten. Wel zijn er een aantal punten waar u rekening mee dient te houden:

 • Probeer de eerste vier uur na de behandeling niet te liggen of te bukken. Het duurt namelijk even voordat de zweetkliertjes de Botox hebben opgenomen.
 • Breng de eerste 12 uur na de behandeling geen deodorant aan op de behandelde gebieden. De gaatjes die zijn ontstaan raken dan mogelijk geïnfecteerd.
 • Vermijd de eerste twee dagen na de Botox behandeling zware activiteiten, zoals sporten en tillen.
 • Wrijf niet over de behandelde huid. Botox wordt heel precies gespoten en mag niet verspreid worden.
 • Gebruik de eerste twee dagen geen scrubs en masseer de huid niet tijdens het reinigen of aanbrengen van verzorgingsproducten.
 • Wacht minimaal twee weken met peelings, microdermabrasie, laserbehandelingen, IPL en bindweefselmassages.
 • Vermijd de eerste twee weken blootstelling aan warmte, zoals: sauna, zonnebank en solarium.
 • Drink de eerste 12 uur geen alcohol.

Bijwerkingen Botox overmatig zweten

Botulinetoxine wordt al meer dan veertig jaar gebruikt bij volwassenen en kinderen. Het product is op voorhand jarenlang onderzocht op bijwerkingen en complicaties. Daardoor weten we dat het een zeer veilig middel is zonder bekende langetermijneffecten. De kans op bijwerkingen is klein, maar wel aanwezig. Alle bijwerkingen zijn ongevaarlijk en vrijwel altijd tijdelijk. De meest voorkomende bijwerkingen van een Botox behandeling tegen zweten zijn:

 • Kleine bultjes op plekken waar de vloeistof is geïnjecteerd, met soms een klein druppeltje bloed. Meestal verdwijnen de bultjes binnen een uur na de behandeling.
 • Blauwe plekjes door de injecties. Deze verdwijnen meestal na een paar dagen.
 • Rode huid of een stijf gevoel in het behandelde gebied. Dit kan een paar uur duren.
 • Hoofdpijn of tintelingen. Dit komt vooral voor na de eerste behandeling. Gelukkig zijn deze klachten meestal na een halve dag voorbij. Bij vervolgbehandelingen komen deze klachten veel minder vaak voor en zijn minder heftig.
 • Verminderde spierkracht in of rondom het behandelde gebied. Deze klachten verdwijnen zodra de botox is uitgewerkt, maar meestal al eerder.
 • Allergische reactie of infectie. Dit komt bijna nooit voor.

Wilt u meer informatie over deze behandeling tegen overmatig zweten of een afspraak maken voor een vrijblijvend consult? Neem dan contact met ons op. We geven u graag persoonlijk en professioneel advies, voor het beste resultaat.

Dit vindt u misschien ook interessant

Behandelingen

Bekijk hier de behandelingen die uitgevoerd worden in onze praktijk.

Ervaringen

Lees hier de ervaringen van klanten in onze praktijk.

Heeft u vragen?

Locatie voor miraDry, botox en huidverjonging

Locatie voor botox en huidverjonging