Botox tegen zweten behandeling

Botox, ook wel botulinetoxine genoemd, is een natuurlijk eiwit dat door de bacterie Clostridium wordt gemaakt. Botox is vooral bekend als antirimpelmiddel, maar werkt ook effectief tegen overmatig zweten. Veel gebruikte merken botox merken zijn Bocouture en Dysport. In onze praktijk werken wij met het A-merk Bocouture. Dit middel is door de Amerikaanse keuringsdienst FDA goedgekeurd en heeft het Europese CE-keurmerk. Hoe botox tegen zweten in zijn werk gaat leggen wij graag uit.

Snel en effectief

deodorant tips tegen zweten

Geen zweetoksels meer

overmatig zweten handen

Meerdere behandelgebieden

Hoe werkt botox tegen zweten?

Zweet wordt aangemaakt doordat onze hersenen signalen sturen via de zenuwen naar de zweetklieren. Botulinetoxine zorgt ervoor dat de signalen van de zenuwen niet bij de zweetklieren aankomen. Hierdoor wordt de zweetklier niet meer geactiveerd. De zweet productie stopt, met droge oksels en handen als resultaat. Het duurt wel even voordat Botox zich verspreidt en de zweetklieren de eiwitten hebben opgenomen. Bij de een gaat dat sneller dan bij de ander. Ongeveer twee dagen na de Botox behandeling tegen zweten, merkt u een verschil. Na twee weken is het resultaat maximaal, de behandelde gebieden produceren merkbaar minder zweet.

Behandelgebieden

Botox tegen zweten kan gebruikt worden bij zweethanden, zweetoksels en zweetvoeten. Onze kliniek is gespecialiseerd in handen en oksels. De behandelingen verschillen in resultaat en gevoeligheid. Bij zweethanden wordt de behandeling vaak pijnlijker ervaren dan bij de oksels, ook houdt het resultaat minder lang aan. Botox in de oksels is vaak pijnloos en houdt minimaal drie maanden aan.

Botox overmatig zweten behandeling

Bij de Botox behandeling van de oksels beginnen we met het aftekenen van het gebied waar de actieve zweetklieren zitten. Binnen die aftekening worden ongeveer 15 tot 20 oppervlakkige prikjes met een dunne naald gegeven. Bij de handen markeren we eerst de injectieplaatsen op de huid met een wit potlood. U krijgt dan ongeveer 20 tot 40 prikjes. De behandeling duurt maximaal 30 minuten.

De behandeling van Botox tegen zweten is over het algemeen vrij pijnloos, maar bij de handpalmen kan de huid iets gevoeliger zijn. In onze kliniek gebruiken wij de laatste technieken binnen dermatologie om pijn tot een minimum te beperken. Mocht u een verdovende crème willen gebruiken dan kunt u dat van tevoren aanvragen.

Botox tegen zweten

Nazorg

Pijn na de behandeling komt zelden voor. U kunt gewoon doorgaan met uw dagelijkse activiteiten. Wel zijn er een aantal punten waar u rekening mee dient te houden:

 • Probeer de eerste vier uur na de behandeling niet te liggen of te bukken. Het duurt namelijk even voordat de zweetkliertjes de Botox hebben opgenomen.
 • Breng de eerste 12 uur na de behandeling geen deodorant aan op de behandelde gebieden. De gaatjes die zijn ontstaan raken dan mogelijk geïnfecteerd.
 • Vermijd de eerste twee dagen na de Botox behandeling zware activiteiten, zoals sporten en tillen.
 • Wrijf niet over de behandelde huid. Botox wordt heel precies gespoten en mag niet verspreid worden.
 • Gebruik de eerste twee dagen geen scrubs en masseer de huid niet tijdens het reinigen of aanbrengen van verzorgingsproducten.
 • Wacht minimaal twee weken met peelings, microdermabrasie, laserbehandelingen, IPL en bindweefselmassages.
 • Vermijd de eerste twee weken blootstelling aan warmte, zoals: sauna, zonnebank en solarium.
 • Drink de eerste 12 uur geen alcohol.

Resultaat

Het resultaat van een eerste Botox tegen zweten behandeling houdt zo’n drie tot vier maanden aan. Een vervolgbehandeling houdt langer aan, zo’n vier tot zes maanden. Na deze periode kan de behandeling voor overmatig zweten herhaald worden.

Bijwerkingen Botox overmatig zweten

Botulinetoxine wordt al meer dan veertig jaar gebruikt bij volwassenen en kinderen. Het product is op voorhand jarenlang onderzocht op bijwerkingen en complicaties. Daardoor weten we dat het een zeer veilig middel is zonder bekende langetermijneffecten. De kans op bijwerkingen is klein, maar wel aanwezig. Alle bijwerkingen zijn ongevaarlijk en vrijwel altijd tijdelijk. De meest voorkomende bijwerkingen van een Botox behandeling tegen overmatig zweten zijn:

 • Kleine bultjes op plekken waar de vloeistof is geïnjecteerd, met soms een klein druppeltje bloed. Meestal verdwijnen de bultjes binnen een uur na de behandeling.
 • Blauwe plekjes door de injecties. Deze verdwijnen meestal na een paar dagen.
 • Rode huid of een stijf gevoel in het behandelde gebied. Dit kan een paar uur duren.
 • Hoofdpijn of tintelingen. Dit komt vooral voor na de eerste behandeling. Gelukkig zijn deze klachten meestal na een halve dag voorbij. Bij vervolgbehandelingen komen deze klachten veel minder vaak voor en zijn minder heftig.
 • Verminderde spierkracht in of rondom het behandelde gebied. Deze klachten verdwijnen zodra de botox is uitgewerkt, maar meestal al eerder.
 • Allergische reactie of infectie. Dit komt bijna nooit voor.

Wilt u meer informatie over deze behandeling tegen overmatig zweten of een afspraak maken voor een vrijblijvend consult? Neem dan contact met ons op. We geven u graag persoonlijk en professioneel advies, voor het beste resultaat.

Botox tegen zweten voor- en nadelen

Botox is een van de behandelingen tegen overmatig zweten. Hieronder vindt u de voordelen en nadelen van botox tegen zweten, zo kunt u kijken of dit de behandeling bij u past.

Voordelen

 • Snelle en eenvoudige behandeling, een klassieke ‘lunch break procedure’
 • Oplossing van 3+ maanden tegen overmatig okselzweet
 • Vervolgbehandelingen versterken het effect, voor een duurzamer resultaat.
 

Nadelen

 • Tijdelijke oplossing tegen zweten
 • Ongeveer 3 a 4 behandelingen per jaar nodig, waardoor het een relatief kostbare oplossing kan zijn.

Botox kosten

Botox oksels

Botox handen

€ 400,-

€ 500,-

Vraag een vrijblijvend consult aan

Heeft u last van okselzweet en wilt u meer informatie over de Botox tegen zweten behandeling? Voor het beste resultaat geven wij u graag een persoonlijk en professioneel advies. Neem direct contact met ons op of vraag een vrijblijvend consult aan. 

Wilt u de ervaringen van anderen lezen met onze kliniek en deze behandeling? Neem dan een kijken op de ervaringen pagina.

Dit vindt u misschien ook interessant

Tarieven

Lees hier meer over onze tarieven.

Ervaringen

Lees hier de ervaringen van klanten in onze praktijk.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging