Botox tegen zweten

Ondervindt u problemen van overmatig zweten? Wij begrijpen dat dit veel ongemak en schaamte met zich kan meebrengen. Gelukkig voor u is er een behandeling met botox ontwikkeld om overmatig zweten te behandelen. Het remt de aanmaak van zweet, met een verminderde zweetproductie als resultaat. De behandeling wordt volledig veilig uitgevoerd. Wilt u meer weten over de behandeling met botox tegen zweten? U leest het hier.

Snel en effectief

deodorant tips tegen zweten

Geen zweetoksels meer

overmatig zweten handen

Meerdere behandelgebieden

Wat is botox?

Botox, botulinetoxine voluit, staat bij veel mensen bekend als antirimpelmiddel of als middel om volume van het gezicht te vergroten. Het middel wordt daarentegen ook gebruikt voor andere doeleinden. Zo ook om overmatig zweten te behandelen. Maar wat is botox eigenlijk? Botox is een merknaam voor een eiwit. Door dit eiwit in een spier te injecteren, wordt de stof acetylcholine tijdelijk geblokkeerd. Deze is verantwoordelijk voor het activeren van spieren. De effecten van botox houden doorgaans enkele maanden aan, voordat de blokkade wordt opgeheven en de spierfunctie weer normaal functioneert.

Botox tegen zweten

Hoe kan botox de zweet productie reduceren? Doordat onze hersenen een signaal via de zenuwen naar de zweetklieren sturen, wordt zweet aangemaakt. Door botox onder de oksel of in de handpalm te injecteren, komen de signalen van de zenuwen niet aan bij de zweetklieren. De zweetklier wordt niet geactiveerd en er wordt geen zweet aangemaakt, met droge oksels of handen als resultaat.

Er bestaan verschillende soorten botox. Binnen onze praktijk werken wij A-merk Bocouture. Dit middel is door de Amerikaanse keuringsdienst FDA goedgekeurd. Daarnaast heeft het een Europees CE-keurmerk. Zo weet je zeker dat botox tegen zweten volledig veilig is.

 

Voor- en nadelen botox tegen zweten

Om een botoxbehandeling goed in overweging te nemen, worden hieronder de voor- en nadelen voor u opgesomd:

Voordelen

 • Een snelle en plaatselijke behandeling;
 • Effectief tegen overmatig zweten;
 • Oplossing voor 3-4 maanden tegen overmatig zweten;
 • Vervolgbehandelingen versterken het effect resultaat;
 • Toepasbaar voor meerdere delen van het lichaam.

Nadelen

 • Tijdelijke oplossing tegen overmatig zweten;
 • Kostbare behandeling door herhaal behandelingen;
 • Kan worden ervaren als pijnlijk of ongemakkelijk.

 

Botox tegen zweten

Vraagt u zich af of een botoxbehandeling de juiste behandeling is voor uw zweethanden of zweetoksels? Plan dan een vrijblijvend consult in en wij geven u graag persoonlijk en professioneel advies. Wij streven ernaar om u het beste resultaat te geven.

Behandelgebieden met botox

Botox tegen zweet kan voor verschillende gebieden van het lichaam worden gebruikt. De lichaamsdelen met de hoogste zweetproductie zijn de oksels, handpalmen, voetzolen en het gezicht. Onze kliniek is gespecialiseerd in het behandelen van botox in oksels en handen. De effecten en de gevoeligheid van de behandelingen verschillen per behandelgebied. Zo wordt de botoxbehandeling in de handpalmen vaak pijnlijker ervaren dan bij oksels, omdat de zenuwen dicht aan de oppervlakte liggen. Ook houdt het resultaat bij zweethanden in de meeste gevallen minder lang aan. Botox tegen zweten in de oksels is vaak pijnloos en houdt minimaal drie maanden aan.

Botox ervaringen

Marie
Lees verder
Perfect! Er werd nauwkeurig naar mijn wens geluisterd. Resultaat is precies zoals ik wil; natuurlijk. Uiterst bekwame arts!
Anonieme gebruiker
Lees verder
Dr. van Coevorden is een prettig persoon en heeft heel duidelijk uitgelegd wat de behandeling in hield en wat ik kon verwachten. Het enige onprettige van de behandeling is de verdoving maar dat is snel klaar.
Pieter
Lees verder
Na wat overwegingen gekozen voor de MiraDry behandeling van Dr. van Coevorden. Vooraf duidelijke documentatie en voorbereidingsinstructies ontvangen. De behandeling zelf is niet geheel pijnloos, maar wel voorzien van goede uitleg. Het pijnlijkste is de verdoving waarbij er diverse oppervlakkige prikjes in de oksels plaatsvinden, de Doctor checkt goed of alles verdoofd. De behandeling met het MiraDry apparaat zelf was vrijwel pijnloos. Soms een wat brandende sensatie, maar soms ook niet. Ook de nazorg informatie en contacten zijn uitstekend. De eerste 2 dagen veel koelen van de oksels en middelmatige pijn. In principe kun je daar mee werken als je een soort van kantoorfunctie hebt of online bezig bent. De pijnlijke fase zakte na de 2e dag snel af, nu 10 dagen later is er nog wel iets van gevoeligheid, maar eigenlijk bijna onmerkbaar. Het resultaat lijkt goed te zijn, maar een duidelijk oordeel daarover is pas over een aantal weken te geven.
Previous
Next

De botoxbehandeling in 3 stappen

Voorafgaand aan de behandeling

Allereerst worden de benodigde voorbereidingen getroffen. De gebieden onder de oksels worden afgetekend. Op deze manier zijn de zweetklieren visueel zichtbaar gemaakt en kunnen we secuur te werk gaan. Daarnaast heeft u de keuze om een verdovende crème te gebruiken. Wanneer u hiervoor kiest, zult u tijdens de behandeling nagenoeg geen pijn ervaren. Bespreek bij interesse de mogelijkheid met de arts.

Tijdens de behandeling

Bij een botoxbehandeling van zweetoksels worden binnen de aftekening 12 tot 20 oppervlakkige prikjes met een dunne naald geïnjecteerd. Bij een botoxbehandeling voor zweethanden zijn dat er meer. Dit aantal ligt namelijk tussen 20 tot 40 prikjes. Nadat botox in de oksel is geïnjecteerd, hebben de zweetklieren de tijd nodig om deze goed op te nemen. Hoe lang dit duurt, verschilt van persoon tot persoon.

De behandeling zelf neemt maximaal 30 minuten in beslag. De exacte duur is afhankelijk van de behandelplek, het aantal prikjes en de gevoeligheid van de behandeling. De meeste mensen merken al ongeveer 2 dagen na de eerste botoxbehandeling een verschil. Na 2 weken produceren de behandelde gebieden merkbaar minder zweet. De effecten van botox tegen zweet houden gemiddeld 3-4 maanden aan. Daarna neemt het effect af en is een herhaalbehandeling nodig.

Nazorg

Geen groot voordeel van botox tegen zweet is dat u na de behandeling uw dagelijkse activiteiten gewoon kunt oppakken. Om het beste effect te krijgen, zijn er een aantal punten waar u na de behandeling rekening mee moet houden:

 • Wrijf niet over de behandelde huid. Botox wordt heel precies gespoten en mag niet worden verspreid;
 • Probeer de eerste 4 uur niet te liggen of bukken. Zo gunt u uw zweetklieren de tijd om botox goed op te nemen;
 • Gebruik de eerste 12 uur geen deodorant aan op behandelde gebieden. De gaatjes die zijn ontstaan kunnen hierdoor geïnfecteerd raken;
 • Drink de eerste 12 uur geen alcohol;
 • Vermijd de eerste 2 dagen zware activiteiten, zoals sporten en tillen;
 • Gebruik de eerste 2 dagen geen scrubs. Masseer daarnaast de huid niet tijdens het reinigen of aanbrengen van verzorgingsproducten;
 • Wacht minimaal 2 weken met peelings, microdermabrasie, laserbehandelingen, IPL en bindweefselmassages;
 • Vermijd de eerste 2 weken blootstelling aan overmatige warmte, zoals sauna’s en zonnebanken.

Bijwerkingen

Botox tegen zweet wordt al ruim 40 jaar gebruikt bij behandelingen voor volwassen en kinderen. Daarnaast is het product jarenlang onderzocht op bijwerkingen en complicaties. Hierdoor weten we dat botox een veilig behandelmiddel is en geen bekende langetermijneffecten heeft. Wel kunt u last hebben van lichte bijwerkingen door de injecties, namelijk:

 • Kleine bultjes;
 • Een bloeduitstorting;
 • Rode huid of stijf gevoel;
 • Hoofdpijn of tintelingen;
 • Verminderde spierkracht;
 • Allergische reactie of infectie.

De kans dat bijwerkingen optreden is klein. Wanneer dit wel het geval is, zijn ze vaak ongevaarlijk en tijdelijk. Na enkele dagen is het de bedoeling dat u geen last meer heeft van de bijwerkingen. Is dat wel het geval? Neemt u dan contact met ons op en blijft u vooral niet met de klachten rondlopen. Ook bij twijfel kunt u bij ons terecht.

Tarieven botoxbehandeling

Botox oksels: €400,-

Botox handen: €500,-

Veelgestelde vragen

Hoe duur is botox voor oksels?

De prijs voor een botox behandeling tegen zwetende oksels bij Marco van Coevorden is €400,-. Tijdens deze behandeling wordt het gebied wat de actieve zweetklieren zitten afgetekend. Binnen deze aftekening worden er vijftien tot twintig prikjes met een dunne naald gegven. De botox behandeling tegen zweetoksels wordt over het algemeen vrij pijnloos ervaren.
 

Hoe lang blijft botox werkzaam in de oksels?

De eerste botox behandeling in de oksels blijft drie tot vier maanden werkzaam. Daarna is het mogelijk om een vervolgde handeling in te plannen. Deze behandeling blijft ongeveer vier tot zes maanden werkzaam. Wanneer deze periode is verstreken, kunnen uw oksels opnieuw worden behandeld. 
 

 Hoe snel werkt botox oksels?

Het kan per persoon verschillen hoe snel de behandeling in zijn werk gaat. In de meeste gevallen begint u twee dagen na de botox behandeling verschil te merken. Dit heeft namelijk te maken met hoe snel de botox zich verspreid en de zweetklieren de eiwitten opnemen. Na twee weken kunt u genieten van het optimale resultaat. t

Dit vindt u misschien ook interessant

Huidverbeterende behandelingen

Op deze pagina leest u meer over huidveroudering en huidverbeterende behandelingen

Ervaringen

Lees de ervaringen van mensen over onze kliniek en de behandelingen

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging