Botox tegen zweten

Botox (ook wel botulinetoxine genoemd), is een natuurlijk eiwit dat door de bacterie Clostridium wordt gemaakt. Botox is vooral bekend als antirimpelmiddel. Daarnaast werkt botox ook effectief tegen overmatig zweten. Veel gebruikte merken van botox zijn de merken Bocouture en Dysport. Bij de praktijk van Marco van Coevorden werken wij met het A-merk Bocouture. Dit middel is door de Amerikaanse keuringsdienst FDA goedgekeurd en heeft het Europese CE-keurmerk. Hoe botox tegen zweten in zijn werk gaat leggen wij graag aan u uit.

Snel en effectief

deodorant tips tegen zweten

Geen zweetoksels meer

overmatig zweten handen

Meerdere behandelgebieden

Hoe werkt botox tegen zweten?

Zweet wordt aangemaakt doordat onze hersenen signalen sturen via de zenuwen naar de zweetklieren. Botox in de oksels tegen zweten zorgt ervoor dat de signalen van de zenuwen niet bij de zweetklieren aankomen. Hierdoor wordt de zweetklier niet meer geactiveerd. De zweet productie stopt, met droge oksels en handen als resultaat. Het duurt wel even voordat Botox zich verspreidt en de zweetklieren de eiwitten hebben opgenomen. Bij de een gaat dat sneller dan bij de ander. Ongeveer twee dagen na de Botox behandeling tegen zweten merkt u een verschil. Na twee weken is het resultaat maximaal: de behandelde gebieden produceren merkbaar minder zweet.

Behandelgebieden

Botox tegen zweten kan gebruikt worden bij zweethanden, zweetoksels en zweetvoeten. Onze kliniek is gespecialiseerd in handen en oksels. De behandelingen verschillen in resultaat en gevoeligheid. Bij zweethanden wordt de behandeling vaak pijnlijker ervaren dan bij de oksels, ook houdt het resultaat minder lang aan. Botox tegen zweten in de oksels is vaak pijnloos en houdt minimaal drie maanden aan.

Botox behandeling tegen zweten

Bij de Botox tegen zweten behandeling van de oksels beginnen we met het aftekenen van het gebied waar de actieve zweetklieren zitten. Binnen die aftekening worden ongeveer 15 tot 20 oppervlakkige prikjes met een dunne naald gegeven. Bij de handen markeren we eerst de injectieplaatsen op de huid met een wit potlood. U krijgt dan ongeveer 20 tot 40 prikjes. De behandeling duurt maximaal 30 minuten.

De behandeling van Botox tegen zweten is over het algemeen vrij pijnloos, maar bij de handpalmen kan de huid iets gevoeliger zijn. In onze kliniek gebruiken wij de laatste technieken binnen dermatologie om pijn tot een minimum te beperken. Mocht u een verdovende crème willen gebruiken dan kunt u dat vooraf aanvragen.

Botox tegen zweten

Nazorg

Pijn na de Botox tegen overmatig zweten behandeling komt zelden voor. U kunt gewoon doorgaan met uw dagelijkse activiteiten. Wel zijn er een aantal punten waar u rekening mee dient te houden:

 • Probeer de eerste vier uur na de Botox tegen zweten behandeling niet te liggen of te bukken. Het duurt namelijk even voordat de zweetkliertjes de Botox hebben opgenomen.
 • Breng de eerste 12 uur na de behandeling geen deodorant aan op de behandelde gebieden. De gaatjes die zijn ontstaan raken dan mogelijk geïnfecteerd.
 • Vermijd de eerste twee dagen na de Botox tegen zweten behandeling zware activiteiten, zoals sporten en tillen.
 • Wrijf niet over de behandelde huid. Botox wordt heel precies gespoten en mag niet verspreid worden.
 • Gebruik de eerste twee dagen geen scrubs en masseer de huid niet tijdens het reinigen of aanbrengen van verzorgingsproducten.
 • Wacht minimaal twee weken met peelings, microdermabrasie, laserbehandelingen, IPL en bindweefselmassages.
 • Vermijd de eerste twee weken blootstelling aan warmte, zoals: sauna, zonnebank en solarium.
 • Drink de eerste 12 uur geen alcohol

Resultaat botox tegen zweten behandeling

Het resultaat van een eerste Botox tegen zweten behandeling houdt zo’n drie tot vier maanden aan. Een vervolgbehandeling houdt langer aan, zo’n vier tot zes maanden. Na deze periode kan de behandeling voor overmatig zweten herhaald worden.

Bijwerkingen botox tegen zweten

Botulinetoxine wordt al meer dan veertig jaar gebruikt bij volwassenen en kinderen. Het product is op voorhand jarenlang onderzocht op bijwerkingen en complicaties. Daardoor weten we dat het een zeer veilig middel is zonder bekende langetermijneffecten. De kans op bijwerkingen is klein, maar wel aanwezig. Alle bijwerkingen zijn ongevaarlijk en vrijwel altijd tijdelijk. De meest voorkomende bijwerkingen van een Botox behandeling tegen overmatig zweten zijn:

 • Kleine bultjes op plekken waar de vloeistof is geïnjecteerd, met soms een klein druppeltje bloed. Meestal verdwijnen de bultjes binnen een uur na de behandeling.
 • Blauwe plekjes door de injecties. Deze verdwijnen meestal na een paar dagen.
 • Rode huid of een stijf gevoel in het behandelde gebied. Dit kan een paar uur duren.
 • Hoofdpijn of tintelingen. Dit komt vooral voor na de eerste behandeling. Gelukkig zijn deze klachten meestal na een halve dag voorbij. Bij vervolgbehandelingen komen deze klachten veel minder vaak voor en zijn minder heftig.
 • Verminderde spierkracht in of rondom het behandelde gebied. Deze klachten verdwijnen zodra de botox is uitgewerkt, maar meestal al eerder.
 • Allergische reactie of infectie. Dit komt bijna nooit voor.

Wilt u meer informatie over deze behandeling tegen overmatig zweten of een afspraak maken voor een vrijblijvend consult? Neem dan contact met ons op. We geven u graag persoonlijk en professioneel advies, voor het beste resultaat.

De voor- en nadelen

Botox is een van de behandelingen tegen overmatig zweten. Hieronder vindt u de voordelen en nadelen van botox tegen zweten, zo kunt u kijken of dit de behandeling bij u past.

Voordelen

 • Snelle en eenvoudige behandeling, een klassieke ‘lunch break procedure’
 • Oplossing van 3+ maanden tegen overmatig okselzweet
 • Vervolgbehandelingen versterken het effect, voor een duurzamer resultaat.
 

Nadelen

 • Tijdelijke oplossing tegen zweten
 • Ongeveer 3 a 4 behandelingen per jaar nodig, waardoor het een relatief kostbare oplossing kan zijn.

Botox tegen zweten kosten

Botox oksels

Botox handen

€ 400,-

€ 500,-

Vraag een vrijblijvend consult aan

Heeft u last van okselzweet en wilt u meer informatie over de Botox behandeling bij de oksels tegen zweten? Voor het beste resultaat geven wij u graag een persoonlijk en professioneel advies over botox tegen zweten. Neem direct contact met ons op of vraag een vrijblijvend consult aan.

Veelgestelde vragen

Hoe duur is botox voor oksels?

De prijs voor een botox behandeling tegen zwetende oksels bij Marco van Coevorden is €400,-. Tijdens deze behandeling wordt het gebied waar de actieve zweetklieren zitten afgetekend. Binnen deze aftekening worden er vijftien tot twintig prikjes met een dunne naald gegeven. De botox behandeling tegen zwetende oksels wordt over het algemeen vrij pijnloos ervaren.

Hoe lang blijft botox werkzaam in de oksels?

De eerste botox behandeling in de oksels blijft drie tot vier maanden werkzaam. Daarna is het mogelijk om een vervolgbehandeling in te plannen. Deze behandeling blijft ongeveer vier tot zes maanden werkzaam. Wanneer deze periode is verstreken kunnen uw oksels opnieuw worden behandeld.

Hoe snel werkt botox oksels?

Het kan per persoon verschillen hoe snel de behandeling in zijn werk gaat. In de meeste gevallen begint u twee dagen na de botox behandeling verschil te merken. Dit heeft namelijk te maken met hoe snel de botox zich verspreid en de zweetklieren de eiwitten opnemen. Na twee weken kunt u genieten van het optimale resultaat.

Dit vindt u misschien ook interessant

Tarieven

Lees hier meer over onze tarieven.

Ervaringen

Lees hier de ervaringen van klanten in onze praktijk.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging