Botox tegen zweten

Botox, ook wel botulinetoxine genoemd, is een natuurlijk eiwit dat door de bacterie Clostridium wordt gemaakt. Botox is vooral bekend als antirimpelmiddel, maar werkt ook effectief tegen okselzweet. Veel gebruikte merken botox tegen zweten zijn Bocouture en Dysport. In onze praktijk werken wij met het A-merk Bocouture. Dit middel is door de Amerikaanse keuringsdienst FDA goedgekeurd en heeft het Europese CE-keurmerk. Hoe botox tegen zweten in zijn werk gaat leggen wij graag uit.

Snel en effectief

Geen zweetoksels meer

overmatig zweten handen

Meerdere behandelgebieden

Hoe werkt botox tegen zweten?

Zweet wordt aangemaakt doordat onze hersenen signalen sturen via de zenuwen naar de zweetklieren. Botulinetoxine zorgt ervoor dat de signalen van de zenuwen niet bij de zweetklieren aankomen. Hierdoor wordt de zweetklier niet meer geactiveerd. De zweet productie stopt, met droge oksels en handen als resultaat. Het duurt wel even voordat Botox zich verspreidt en de zweetklieren de eiwitten hebben opgenomen. Bij de een gaat dat sneller dan bij de ander. Ongeveer twee dagen na de Botox behandeling tegen zweten, merkt u een verschil. Na twee weken is het resultaat maximaal, de behandelde gebieden produceren merkbaar minder zweet.

Behandelgebieden

Botox kan gebruikt worden bij zweethanden, zweetoksels en zweetvoeten. Onze kliniek is gespecialiseerd in handen en oksels. De behandelingen verschillen in resultaat en gevoeligheid. De behandeling tegen zweethanden wordt vaak als pijnlijker ervaren en de resultaten houden minder lang aan dan bij de oksels. Botox in oksels is vaak pijnloos en houdt minimaal drie maanden aan.

Resultaat

Het resultaat van een eerste Botox behandeling houdt zo’n drie tot vier maanden aan. Een vervolgbehandeling houdt langer aan, zo’n vier tot zes maanden. Na deze periodes kan de behandeling van Botox tegen zweten herhaald worden.

Voordelen Botox tegen zweten

  • Snelle en eenvoudige behandeling, een klassieke ‘lunch break procedure’
  • Oplossing van 3+ maanden tegen overmatig okselzweet
  • Vervolgbehandelingen versterken het effect, voor een duurzamer resultaat.
 

Nadelen Botox tegen zweten

  • Tijdelijke oplossing tegen zweten
  • Ongeveer 3 a 4 behandelingen per jaar nodig, waardoor het een relatief kostbare oplossing kan zijn.

Dit vindt u misschien ook interessant

Botox behandeling overmatig zweten

Lees hier meer over de behandeling met botox tegen overmatig zweten.

Ervaringen

Lees hier de ervaringen van klanten in onze praktijk.

Heeft u vragen?

Locatie voor miraDry, botox en huidverjonging

Locatie voor botox en huidverjonging