miraDry behandeling

Bent u op zoek naar een veilige, effectieve behandeling voor overmatig zweten? Wilt u permanent af zijn van okselzweet? Dan is miraDry de perfecte behandeling voor u. De miraDry behandeling is niet-invasief, wat betekent dat er geen operatie nodig is. Daarnaast biedt dit een permanente oplossing voor overmatig zweten bij de oksels.

Op deze pagina leest u hoe onze miraDry behandeling werkt, het resultaat, eventuele bijwerkingen en de voor- en nadelen van de miraDry behandeling.

miradry permanente oplossing tegen zweten

Permanente oplossing

miraDry apparaat

Geen operatie nodig

Overmatig zweten weg met gele vlekken

Nooit meer vieze vlekken

Wat is miraDry

Een miraDry behandeling is de oplossing voor overmatig zweten. Het miraDry systeem geeft gedoseerd warmte af aan het gebied waar de okselzweetklieren zitten door middel van elektromagnetische energie. Deze gedoseerde warmte dringt door tot diep in de huid en schakelt de zweetklieren voor altijd uit. Hierdoor is het resultaat van de behandeling dus blijvend. Tegelijkertijd wordt de huid beschermd tegen oververhitting met een watergekoeld koelsysteem. Dit is een steriel verpakt koelelement, de zogeheten BioTip, die voor elke behandeling vernieuwd wordt. De behandeling is nagenoeg pijnloos. Dat komt omdat de huid van tevoren verdoofd wordt. Daarnaast is de herstelperiode na de behandeling met miraDry minimaal.

De behandeling zelf duurt ongeveer een uur. Het hele bezoek neemt inclusief intake gesprek, verdoven en nazorg ongeveer anderhalf tot twee uur in beslag. Hoeveel behandelingen er nodig zijn, is afhankelijk van het resultaat na de eerste behandeling. Tijdens de eerste behandeling wordt gemiddeld 82 procent van de zweetklieren uitgeschakeld. Omdat zweetklieren niet kunnen herstellen, zal de zweetproductie binnen de behandelde gebieden permanent stoppen. Ongeveer 80 procent van onze klanten ervaart na één behandeling blijvende afname van het zweten.

De miraDry behandeling

Voor de behandeling

Om de behandeling goed uit te kunnen voeren én om het gewenste resultaat te behalen, is een goede voorbereiding van belang. Zorg er daarom voor dat u vier tot zes dagen voor behandeling de oksels voor het laatst geschoren heeft. Op de dag van de behandeling is het namelijk belangrijk dat er wat haargroei zichtbaar is om het behandelgebied te kunnen bepalen. Twee dagen voor de miraDry behandeling begint u twee keer per dag de oksels te ontsmetten met chloorhexidine of jodium. Zorg dat u alvast een paar icepacks, paracetamol of eventueel ibuprofen in huis heeft.

De behandeling

Voor aanvang van de behandeling wordt het behandelgebied bepaald en gemarkeerd op de oksels. Daarna worden in beide oksels, nagenoeg pijnloze, verdovingsprikken gezet met een kort en dun naaldje. Vervolgens wordt het kopstuk van het miraDry apparaat op de oksel gezet. Het apparaat zuigt de huid een beetje aan, waarna een warmte voelbaar is en een zacht geluid hoorbaar. Dit herhaalt zich een aantal keren tot de volledige oksel is behandeld. Het systeem stuurt gerichte elektro-magnetische pulsen door de huid, daardoor worden de zweetklieren uitgeschakeld.

miraDry behandeling tegen zweten

De miraDry

Bij miraDry wordt er gebruik gemaakt van klinisch bewezen technologie om de zweetklieren en zweetproductie bij de oksels blijvend uit te schakelen. Voor de behandeling is er geen operatie nodig. Het watergekoelde systeem zorgt ervoor dat de huid beschermt blijft, zodat alleen de zweetklieren worden verwarmd.

Adviezen voor na de behandeling

Na afloop van de miraDry behandeling wordt de huid goed schoongemaakt en krijgt u icepacks onder de oksels. U krijgt daarnaast van ons twee paracetamol tabletten om in te nemen.

De eerste dagen na de behandeling is het belangrijk om de behandelde huid te koelen met icepacks. Dit is van belang om de zwelling en pijn tegen te gaan. U kunt de icepacks in een handdoek wikkelen om bevriezing van de huid te voorkomen. Het is van belang dat u de huid tenminste twee dagen na de behandeling koelt. U krijgt twee icepacks van ons mee, maar het is altijd goed om nog een paar icepacks thuis te hebben. Zo heeft u altijd voldoende gekoelde icepacks klaarliggen.

Verzorgingstips

 • Was de eerste week na de miraDry behandeling de oksels twee keer per dag met een milde zeep en ontsmet de oksels na het wassen met chloorhexidine of jodium.
 • Wacht met het scheren van de oksels tot de huid niet meer gezwollen en gevoelig is.
 • Draag de eerste dagen ruim zittende bovenkleding. Kleding die te strak zit, kan de okselhuid namelijk irriteren.
 • In principe heeft u na de behandeling geen deodorant meer nodig. Mocht u toch deodorant willen gebruiken, wacht hier dan minimaal een week mee.
 • Het is belangrijk om de eerste dagen na de behandeling niet te sporten, of zwaar werk te verrichten.
 • De eerste twee dagen neemt u vier keer per dag twee paracetamol tabletten van 500mg. In sommige gevallen – bijvoorbeeld bij veel pijn – kan geadviseerd worden om daarnaast ibuprofen van 200mg of 400mg te gebruiken.

Resultaat

Na ongeveer drie maanden is het effect van de mira Dry behandeling te beoordelen. In de eerste drie maanden (soms langer) kan de zweetproductie nog wisselend toe- of afnemen. Als het resultaat onvoldoende is, dan is het optioneel om een tweede behandeling te laten plaatsvinden. Ongeveer 90 procent van de mensen is hierna tevreden over het resultaat. Een derde behandeling is mogelijk, maar simpelweg nooit nodig.

Bijwerkingen miraDry

Bij elke medische behandeling kunnen bijwerkingen optreden, zo ook bij de miraDry behandeling. Gelukkig zijn deze bijwerkingen tijdelijk en gaan ze vanzelf over.

Een aantal bijwerkingen van de behandeling kunnen zijn:

 • Opgezwollen oksels
 • Zwellingen in de arm of romp
 • Doofheid of tinteling van de huid in de oksels of de arm
 • Roodheid of blauwe plekken in de oksels of de huid rondom de oksels
 • Voelbare bultjes onder de huid
 • Donker wordende huid
 • Een ander gevoel in de huid en rond het behandelde gebied
 • Gedeeltelijk haarverlies

Deze bijwerkingen zijn vaak licht en binnen een aantal weken verdwenen. Houden de klachten langer aan of treden er andere problemen op na de behandeling? Dan is het belangrijk dat u ons hier zo snel mogelijk over informeert. Neem direct contact op bij:

 • Aanhoudende tintelingen of een doof gevoel
 • Gedeeltelijk haarverlies
 • Toename van de klachten in plaats van vermindering
 • Ernstige zwellingen, roodheid of blauwe plekken die na twee weken niet minder zijn geworden
 • Zwakte in armspieren of vingers
 • Infectie, te herkennen aan toegenomen zwelling, pijnklachten die niet verminderen door het gebruik van pijnstillers, koorts en een warm gevoel of roodheid in het omliggende gebied
 

U kunt ons hiervoor bereiken via 06 – 87 67 67 67 (bellen, SMS en WhatsApp), of via e-mail: info@marcovancoevorden.nl.

miraDry voor- en nadelen

Er zijn verschillende behandelmethodes om overmatig zweten te verhelpen. Hieronder hebben wij de voor- en nadelen van miraDry voor u op benoemd, zo kunt u een weloverwogen beslissing maken welke behandeling bij u past.

miraDry voordelen

 • De behandeling is een permanente oplossing tegen zweet
 • 82% minder zweetproductie na de eerste behandeling
 • Weg met onaangename zweetgeurtjes
 • Er zijn geen blijvende bijwerkingen na de mira Dry behandeling
 • De behandeling is pijnloos en veilig

miraDry nadelen

 • De miraDry behandeling is alleen geschikt voor de oksels
 • De behandeling wordt niet vergoed door de verzekering
 • De behandelkosten
 • Een behandeling is vrij kostbaar vergeleken met behandelingen die een tijdelijk effect hebben.

miraDry kosten

Consult

1e behandeling

2e behandeling

3e behandeling

Gratis

€ 1.500,-

€ 1.000,-

€ 750,-

Vraag een vrijblijvend consult aan

Heeft u last van okselzweet en wilt u meer informatie over een miraDry behandeling? Voor het beste resultaat geven wij u graag een persoonlijk en professioneel advies. Neem direct contact met ons op of vraag een vrijblijvend consult aan. Heeft u nog vragen over de miraDry behandeling? We beantwoorden uw vragen graag.

Wilt u de ervaringen van anderen lezen met onze kliniek en deze behandeling? Lees dan verder op de miraDry ervaringen pagina.

Veelgestelde vragen

Wat is miraDry?

MiraDry is een behandeling die je bij Marco van Coevorden kunt laten uitvoeren om overmatig zweten tegen te gaan. Met een miraDry behandeling wordt er gedoseerd warmte afgegeven aan het gebied waar de okselzweetklieren zitten. Door deze gedoseerde warmte worden de zweetklieren voor altijd uitgeschakeld, wat ervoor zorgt dat je geen last meer zult hebben van overmatig zweten.

Dit vindt u misschien ook interessant

Tarieven

Lees hier meer over de tarieven van de behandeling.

miraDry ervaringen

Lees hier de ervaringen met de miraDry behandeling van klanten in onze praktijk.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging