MiraDry behandeling

Heeft u last van overmatig okselzweet? En bent u daarvoor op zoek naar een veilige en effectieve behandeling? Dan is miraDry de perfecte behandeling voor u. Met een miraDry behandeling bieden we u een permanente oplossing voor overmatig zweten onder de oksels, ook wel hyperhydrosis genoemd. Met behulp van hitte worden de zweetklieren voorgoed uitgeschakeld, waardoor u nooit meer last heeft van zweetoksels. De behandeling met miraDry is effectief en nagenoeg pijnloos. Wilt u meer weten over de miraDry in onze kliniek? Op deze pagina vindt u alle informatie om een weloverwogen keuze te maken.

miradry permanente oplossing tegen zweten

Permanente oplossing

miraDry apparaat

Geen operatie nodig

Overmatig zweten weg met gele vlekken

Nooit meer vieze vlekken

Wat is miraDry

 Een miraDry behandeling is de oplossing voor overmatig zweten onder uw oksels. Het miraDry systeem geeft gedoseerd warmte af aan het gebied waar de okselzweetklieren zitten. Dit vindt plaats door middel van elektromagnetische energie. Deze gedoseerde warmte dringt door tot diep in de huid en schakelt de zweetklieren voor altijd uit. Het resultaat van de behandeling is daarom blijvend.

Ondanks dat de elektromagnetische energie de zweetklieren uitschakelt, is het niet schadelijk voor de huid. Uw huid wordt namelijk tijdens de miraDry behandeling beschermd tegen oververhitting, dankzij een watergekoeld koelsysteem. Deze zogeheten BioTip is een verpakt koelelement, die voor elke behandeling wordt vernieuwd. Daarnaast wordt het gebied onder uw oksel plaatselijk verdoofd. Hierdoor is de behandeling nagenoeg pijnloos.

Zweetoksels behandelen met miraDry

Om alle zweetklieren onder de oksel te behandelen, kunnen er meerdere behandelingen nodig zijn. Hoeveel behandelingen dit er exact zullen zijn, is afhankelijk van het resultaat van uw eerste behandeling. Over het algemeen wordt tijdens de eerste behandeling gemiddeld 82 procent van de zweetklieren onder uw oksel uitgeschakeld. Hierom vinden er meestal één of twee behandelingen plaats.

Omdat zweetklieren niet in staat zijn om te herstellen, stopt de zweetproductie binnen het behandelde gebied permanent. Ongeveer 80 procent van onze klanten ervaart al na één behandeling een aanzienlijke vermindering van de zweetproductie. De effecten van miraDry zijn ongeveer drie maanden na de behandeling merkbaar. Er is doorgaans weinig tot geen uitvaltijd gebonden aan de miraDry behandeling. Zo kunt u uw dagelijkse activiteiten snel weer oppakken.

Voor- en nadelen miraDry behandeling

Om goed te kunnen overwegen of de miraDry behandeling een geschikte oplossing is voor uw overmatige zweetproductie, worden hieronder de voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet:

Voordelen
 • Permanente oplossing tegen zweet;
 • Vermindert 82% minder zweetproductie na de eerste behandeling;
 • Niet invasief: er is geen operatie nodig;
 • Geen blijvende bijwerkingen na de miraDry behandeling;
 • Veilig alternatief voor chirurgische behandelingen;
 • Nagenoeg pijnloze behandeling.
Nadelen
 • Alleen geschikt voor de oksels;
 • Relatief kostbaar vergeleken met andere behandelingen; r de verzekering;
 • Tijdelijke bijwerkingen en ongemak kunnen opspelen.’
 
 
 

De miraDry behandeling

Voor de behandeling

Om de behandeling goed uit te kunnen voeren én om het gewenste resultaat te behalen, is een goede voorbereiding van belang. Scheer daarom minstens 4 tot 6 dagen voorafgaand aan de behandeling uw oksels. Op de dag van de behandeling is het namelijk belangrijk dat er wat haargroei zichtbaar is. Op deze manier kan het behandelgebied van de oksel beter worden bepaald, die voorafgaand aan de miraDry behandeling wordt gemarkeerd.

Twee dagen voor de miraDry behandeling is het belangrijk dat u twee keer per dag uw oksels ontsmet met chloorhexidine of jodium. Zorg ervoor dat u alvast een paar icepacks, paracetamol of eventueel ibuprofen in huis heeft, om eventuele klachten te bestrijden. Deze ontvangt u ook van ons na uw miraDry behandeling.

Tijdens de miraDry behandeling

Nadat het behandelgebied van de oksels is bepaald en gemarkeerd, worden de oksels plaatselijk verdoofd. Dit gebeurt met nagenoeg pijnloze verdovingsprikken. Deze hebben een kort en dun naaldje. Vervolgens wordt het kopstuk van het miraDry apparaat op de oksel gezet. Dit apparaat zuigt de huid een beetje aan, waarna elektromagnetische pulsen door de huid worden gestuurd. Hierdoor worden de zweetklieren permanent worden uitgeschakeld.

miraDry behandeling tegen zweten

Je voelt door de verdoving enkel een warmte vrijkomen, waarbij een zacht geluid hoorbaar is. Immers zorgt het watergekoelde systeem ervoor dat de huid beschermd blijft. De behandeling zelf duurt ongeveer een uur. Het hele bezoek neemt inclusief intake gesprek, verdoving en nazorg ongeveer anderhalf tot twee uur in beslag. 

Nazorg

 Nadat u een miraDry behandeling heeft ondergaan, is het belangrijk om uw oksels goed te verzorgen. Anders dan bij sommige andere behandelingen doet u er goed aan komende dagen rustiger aan te doen. Ook zijn er enkele dingen die u kunt uitvoeren om klachten te voorkomen en bestrijden:

 • Koelen: Koel de behandelde huid regelmatig en minstens voor twee dagen met icepacks. Zo voorkomt u zwelling en pijn. Om bevriezing van de huid te voorkomen, is het verstandig om de icepacks in een handdoek te wikkelen.
 • Reinigen: Was uw oksels na de miraDry behandeling twee keer per dag met milde zeep en ontsmet deze vervolgens met chloorhexidine of jodium.
 • Scheren: Wacht met scheren van de oksels tot de huid niet meer opgezwollen en gevoelig is.
 • Kleding: Draag de eerste dagen na de miraDry behandeling ruim zittende bovenkleding. Te strakke kleding kan de okselhuid namelijk irriteren.
 • Deodorant: Zweetgeuren tegengaan met deodorant is na de miraDry behandeling niet meer nodig. Wilt u toch deodorant gebruiken? Wacht hier dan minimaal een week mee.
 • Rusten: Na de behandeling is het belangrijk te rusten. Kies er daarom voor de eerste dagen niet te sporten of zwaar werk te verrichten.
 • Pijnstillers: Bij pijn of ongemak mag u de eerste twee dagen 4×2 paracetamol tabletten van 500mg innemen.

MiraDry ervaringen

Samen met u hebben veel mensen last van hyperhidrosis en hebben een miraDry behandeling ondergaan. Bent u benieuwd naar de ervaringen van uw voorgangers? U leest het hieronder.

Lisette
Uitstekend
Lees verder
De uitleg van de behandeling was uitstekend. Dr. Van Coevorden stelde mij op mijn gemak. Legt alles goed uit en het klopte precies met wat er gebeurde. Perfect resultaat.
Tamara
Fijne ervaring
Lees verder
Ik heb een fijne ervaring gehad bij Marco van Coevorden. Er werd goed naar mij geluisterd, veel uitleg gegeven en al mijn vragen werden beantwoord. De behandeling zelf ging vlot, en na een paar dagen een bericht ontvangen van Marco. Dit gaf een prettig gevoel omdat ik echt het idee had dat er gekeken werd naar mijn gezondheid. Ik zou iedereen aanraden om hierheen te gaan!
Wim
Uitstekend
Lees verder
Dr Marco van Coevorden neemt de tijd voor je en geeft stap voor stap aan wat hij gaat doen. De behandeling (Miradry) is echt 100% meegevallen.
Anonieme gebruiker
Uitstekend
Lees verder
Ik heb een fijne ervaring gehad bij Marco van Coevorden. Er werd goed naar mij geluisterd, veel uitleg gegeven en al mijn vragen werden beantwoord. De behandeling zelf ging vlot, en na een paar dagen een bericht ontvangen van Marco. Dit gaf een prettig gevoel omdat ik echt het idee had dat er gekeken werd naar mijn gezondheid. Ik zou iedereen aanraden om hierheen te gaan!
Previous
Next

Bijwerkingen

Bij elke medische behandeling kunnen bijwerkingen optreden, zo ook bij de miraDry behandeling. Bij deze behandeling is het heel gebruikelijk dat lichte bijwerkingen optreden. Deze horen na enkele dagen of weken te verdwijnen. Dit zijn enkele bijwerkingen die op kunnen treden:

 • Opgezwollen oksels
 • Zwellingen in de arm of romp
 • Doofheid of tinteling van de huid in de oksels of de arm
 • Roodheid of blauwe plekken in de oksels of de huid rondom de oksels
 • Voelbare bultjes onder de huid
 • Donker wordende huid
 • Een ander gevoel in de huid en rond het behandelde gebied
 • Gedeeltelijk haarverlies

 

Deze bijwerkingen zijn vaak licht en binnen een aantal weken verdwenen. Houden de klachten langer aan of treden er andere problemen op na de behandeling? Dan is het belangrijk dat u ons hier zo snel mogelijk over informeert. Neem direct contact op bij:

 • Aanhoudende tintelingen of een doof gevoel
 • Gedeeltelijk haarverlies
 • Toename van de klachten in plaats van vermindering
 • Ernstige zwellingen, roodheid of blauwe plekken die na twee weken niet minder zijn geworden
 • Zwakte in armspieren of vingers
 • Infectie, te herkennen aan toegenomen zwelling, pijnklachten die niet verminderen door het gebruik van pijnstillers, koorts en een warm gevoel of roodheid in het omliggende gebied
 

 Houden de bijwerkingen voor langere tijd aan? Of worden ze erger? Dan is het belangrijk om direct contact met ons aan te nemen. Neem bijvoorbeeld contact op bij aanhoudende tintelingen, infecties, ernstige zwellingen en afname van kracht. U bereikt ons door te bellen, sms’en of WhatsAppen naar 06 – 87 67 67 67. Of zet uw vraag op de mail en verstuur deze naar: info@marcovancoevorden.nl. Wij proberen u zo goed mogelijk te helpen.

Tarieven

Consult

1e behandeling

2e behandeling

3e behandeling

Gratis

€ 1.500,-

€ 1.000,-

€ 750,-

Veelgestelde vragen

Wat is MiraDry?

MiraDry is een behandeling die je bij Marco van Coevorden kunt laten uitvoeren om overmatig zweten tegen te gaan. Met een miraDry behandeling wordt er gedoseerd warmte afgegeven aan het gebied waar de okselzweetklieren zitten. Door deze gedoseerde warmte worden de zweetklieren voor altijd uitgeschakeld, wat ervoor zorgt dat je geen last meer hebt van overmatig zweten.

Dit vindt u misschien ook interessant

Tarieven

Lees hier meer over de tarieven van de behandeling.

miraDry ervaringen

Lees hier de ervaringen met de miraDry behandeling van klanten in onze praktijk.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging