Botox en fillers: dit zijn de verschillen

Botox en fillers worden vaak in één adem genoemd. Het doel, het verminderen van rimpels, lijnen en herstellen van huidveroudering, is dan wel gelijk; de manier waarop deze producten werken is totaal verschillend. Wat is de werking van botox en hoe dragen fillers bij aan huidverbetering en het tegengaan van natuurlijke veroudering? Fillers vs. botox: dit zijn de verschillen.

Zo werkt botox

Wie denkt aan huidverbetering en het laten verdwijnen van rimpels en lijnen, denkt direct aan een botox-behandeling. Deze behandeling is alom bekend en kent vele (uiterlijke) voordelen. Botulinetoxine, beter bekend als botox – de geregistreerde merknaam van het bedrijf Allergan, zorgt ervoor dat spieren zich tijdelijk ontspannen, waardoor rimpels, lijnen of kraaienpoten – die naarmate we ouder worden voornamelijk in het gezicht ontstaan – verdwijnen. Dit doet de stof op een natuurlijke manier, zodat niet overduidelijk is dat u een cosmetische behandeling hebt ondergaan.

Mensen kiezen voor een botox-behandeling, omdat zij door huidveroudering bijvoorbeeld een vermoeide of boze uitstraling hebben. Met behulp van botox krijgt het gezicht een uitgeruste uitstraling en wordt de vriendelijke, blije gelaatsexpressie hersteld. Botox kan zowel effectief als preventief zijn. Na een consult van maximaal een kwartier, volgt de behandeling die slechts enkele minuten in beslag neemt – zonder herstelperiode.

Het effect van de behandeling met botox is niet blijvend doordat de stof wordt afgebroken door het lichaam. Gemiddeld werkt botox zo’n drie tot zes maanden. Hierna kunt u zich opnieuw laten behandelen. Botox is veilig en valt onder de geneesmiddelenwet. In onze praktijk werken wij met Bocouture, een A-merk dat is goedgekeurd door de Amerikaanse keuringsdienst FDA en het Europese CE-keurmerk draagt.

Voordelen van een botox-behandeling:

• Rimpels verdwijnen
• Natuurlijke uitstraling
• Korte, eenvoudige behandeling
• Veilige behandeling voor huidverbetering
• Zichtbaar effect na 2 tot 14 dagen

Zo werken fillers

Fillers worden gebruikt om volumeverlies in de huid te verhelpen. Wallen onder de ogen, ingevallen wangen, rimpels bij de mondhoeken en het opvullen van lippen zijn voorbeelden van behandelingen met fillers. Fillers zijn (veelal) gebaseerd op hyaluronzuur, een lichaamseigen stof. Door hyaluronzuur te injecteren in de huid, krijgt uw gezicht – of een ander lichaamsdeel, zoals de hals, decolleté en de handen – een strakkere, jeugdige en frisse uitstraling.

Hyaluronzuur komt van nature voor in de huid. De stof hydrateert de huid en is een van de dragende bestanddelen van bijvoorbeeld huidverzorgingsproducten en producten voor huidverbetering. Naarmate we ouder worden neemt het hyaluronzuurgehalte in het lichaam af. Hierdoor verliest de huid volume en kunnen rimpels, lijntjes en andere uiterlijke ouderdomskenmerken ontstaan. Fillers herstellen de gezichtscontour en verhelpen rimpels, lijnen en plooien.

Het resultaat van een behandeling met fillers op basis van hyaluronzuur is direct zichtbaar en houdt zo’n acht tot twaalf maanden aan. De stof wordt langzaam door het lichaam opgenomen. Op het moment dat het effect van de fillers is uitgewerkt kunt u een nieuwe behandeling ondergaan. In onze praktijk werken wij met fillers van Juvéderm en Aliaxin. Deze natuurlijke alternatieven voor huidverbetering op basis van hyaluronzuur zijn geschikte oplossingen voor het tegengaan van huidveroudering.

Voordelen van fillers:

• Goed voor de huid
• Korte, eenvoudige, veilige behandeling
• Natuurlijke uitstraling
• Direct zichtbaar effect

Fillers vs. botox: vraag uw specialist om advies

Iedereen wordt ouder en dat is ons (helaas) ook aan te zien. Wilt u volumeverlies in het gezicht of de vorming van rimpels, lijntjes en andere vormen van huidveroudering behandelen? Dan kunt u kiezen voor een veilige cosmetische behandeling met botox of fillers. Welke behandeling bij u past, is grotendeels afhankelijk van uw leeftijd en wensen. Hoe ziet uw gezicht eruit? Welke uitstraling wilt u? Hoe snel wilt u resultaat zien? Als specialist in huidverbetering geven we u graag het beste advies. Tijdens een vrijblijvend consult bespreken we uw wensen. Op basis hiervan adviseren we u over de meest geschikte behandelmethode.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging