Botox of MiraDry? Dit zijn de belangrijkste verschillen

Zweet is een natuurlijke reactie van uw lichaam om af te koelen. Soms kan het een vervelend probleem worden wanneer het overmatig wordt. Of het nu gaat om die beschamende zweetvlekken onder uw oksels of constant zweterige handpalmen, wij begrijpen dat u een oplossing zoekt. Gelukkig voor u bieden botox en Miradry effectieve behandelingsopties. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? In deze blog gaan we dieper in op de verschillen tussen deze twee behandelingen. Zo kunt u een weloverwogen beslissing nemen.

Botox: een snelle verlichting

Botox is binnen de cosmetische wereld bekend om het verhelpen van rimpels. Het blijkt ook een effectief middel te zijn tegen overmatig zweten. Met een plaatselijke injectie in de zweetklieren neemt de zweetproductie op deze specifieke plek af. De botoxbehandeling is relatief snel en duurt niet langer dan een uur. De resultaten zijn al merkbaar binnen enkele dagen. Houdt u er echter rekening mee dat botox tegen overmatig zweten geen permanente oplossing is. U zult de behandeling eens in de 3-4 maanden moeten herhalen om het gewenste effect te behouden.

MiraDry: Krachtige en langdurige resultaten

Miradry is een non-invasieve methode die gebruikmaakt van elektromagnetische energie, om zo de zweetklieren te vernietigen. Deze behandeling biedt langdurige resultaten na slechts één of twee sessies. Een belangrijk voordeel van MiraDry is dat het niet alleen de hoeveelheid zweet vermindert, maar het kan ook vervelende geurtjes verminderen. Hoewel de behandelingssessies wat langer kunnen duren. Het resultaat kan aanzienlijk langer aanhouden, waardoor u minder vaak naar de behandeling hoeft terug te keren.

De belangrijkste verschillen van botox en Miradry

Ondanks dat beide behandelingen een effectieve oplossing zijn voor overmatige zweetaanmaak, zijn er ook duidelijke verschillen. Maar wat zijn deze verschillen? We sommen ze graag voor u op:

  • Werking: Waar botox de zweetproductie tijdelijk blokkeert, vernietigt MiraDry de zweetklieren permanent. De werking van de behandeling is daarom verschillend.
  • Duur van effect: Door de unieke werking van beide behandeling verschilt de duur van het effect. Daarom is een periodieke herhaalbehandeling nodig bij een botoxbehandeling en zijn één of twee MiraDry behandelingen in de meeste gevallen voldoende.
  • Behandelingsduur: Botoxinjecties zijn snel en plaatselijk. MiraDry behandelingen nemen daarentegen meer tijd in beslag. Echter bent u met enkele MiraDry sessies permanent af van overmatig zweten.
  • Kosten: Al zijn de kosten voor een MiraDry behandeling gemiddeld hoger, is het effect voor langere duur. De botoxinjecties zijn relatief goedkoper, maar moeten periodiek worden herhaald. De totale kosten kunnen hierdoor hoger zijn.

Advies op maat

Het maken van de juiste keuze tussen botox en Miradry is persoonlijk. Dr. van Coevorden is gespecialiseerd dermatoloog en kan u helpen bij het evalueren van uw specifieke situatie, medische geschiedenis en verwachtingen. Neem de tijd om uw wensen te bespreken en luister naar het deskundige advies van uw dermatoloog. Zo kunt u een weloverwogen beslissing nemen die uw levenskwaliteit aanzienlijk kan verbeteren. Kom langs voor een vrijblijvend consult. We vertellen u graag alles over MiraDry en botox tegen overmatig zweten.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging