De beste huidverzorging voor de oudere huid

Naarmate u ouder wordt, wordt ook uw huid slechter. Er zijn namelijk een aantal stoffen die uw lichaam minder aanmaakt, waardoor uw huid minder stevig en soepel wordt. Er is helaas geen wonder crème uitgevonden die volledig de huidveroudering tegengaat. Toch zijn er wel een aantal tips die u kunnen helpen om huidveroudering te voorkomen.

Oorzaken huidveroudering

Het liefst blijft u zo lang mogelijk jong, van binnen en van buiten. Helaas zijn er een aantal gewoontes in het dagelijks leven die ervoor zorgen dat uw huid sneller verouderd. Om u op de hoogte te brengen van de mogelijke oorzaken van huidveroudering, hebben wij een top drie voor u opgesteld:

  1. UV-straling: Dit is de grootste factor voor huidveroudering. UV-straling houdt ook wel zonlicht in. U kunt er daarom voor kiezen om een dagcrème aan te schaffen waar spf bij in zit.
  2. Luchtvervuiling: Iedere dag komt onze huid in aanraking met luchtvervuiling. Uit onderzoeken is gebleken dat er bepaalde stoffen in de lucht hangen die makkelijk in uw huid kruipen. Hier valt helaas weinig tegen te doen.
  3. Roken: Nicotine is één van de grootste boosdoeners voor uw huid. Het zorgt er namelijk voor dat de doorbloeding van uw huid verslechtert en er meer afvalstoffen zullen blijven hangen.
 

Tips om huidveroudering te voorkomen

Om huidveroudering te voorkomen is het belangrijk om al op tijd te beginnen met uw dermatologische huidverzorging. Om zichtbaar resultaat te creëren zijn er een aantal stappen die u kunt volgen. Hieronder hebben wij een aantal stappen voor u op een rijtje gezet:

  • Stap 1: Melkreiniging – Deze stap is één van de belangrijkste stappen in uw huidverzorging. Door uw huid goed te reinigen worden alle afvalstoffen van uw huid gehaald. Door deze stap iedere dag te herhalen, kunt u een verstopping van uw huid voorkomen.
  • Stap 2: Dag- en nachtverzorging – Nadat u uw huid heeft gereinigd worden de volgende verzorgingsproducten een stuk beter opgenomen. Gebruik daarom in de ochtend een dagcrème voordat u uw make-up aanbrengt en in de avond voordat u naar bed gaat gebruikt u de nachtcrème.
  • Stap 3: Anti-age serum – Wanneer u ouder wordt merkt u dat uw houd ook begint te verouderen. Wat u dan zou kunnen gebruik is een anti-age serum. Dit serum kunt u combineren met uw dag- en nachtcrème.
 

Diverse behandelingen voor huidverbetering

Werken de bovenstaande tips om huidveroudering te voorkomen niet zoals u had verwacht? Dan is het ook mogelijk om bij Marco van Coevorden een huidverbeterende behandeling in te plannen. In onze kliniek worden drie soorten behandelingen uitgevoerd, namelijk: Botox, Profhilo en Belotero.

Onze botox behandeling zorgt ervoor dat de zenuw de spier niet kan activeren, wat ervoor zorgt dat de spier blijft ontspannen. Door deze behandeling ontstaan er minder rimpels in de huid. Het effect van deze behandeling is na een halve week al zichtbaar.

De volgende optie om uw huid te verbeteren is de Profhilo behandeling. Naarmate u ouder wordt, neemt de hoeveel hyaluronzuur in uw lichaam af. Dit is een lichaamseigen stof die vooral voorkomt in het bindweefsel van de huid. Tijdens deze behandeling wordt er extra hyaluronzuur aan uw huid toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat uw huid steviger wordt en een mooie glans krijgt.

De laatste behandeling waar u uit kunt kiezen is de Belotero Revive. Deze behandeling bestaat uit een combinatie van glycerol en hyaluronzuur. Door deze combinatie kunnen er fijne lijstjes op uw huid ingevuld worden.

 

Wilt u meer informatie over de behandelingen voor huidverbetering?

Merkt u dat uw huid aan het verouderen is, maar werken de tips om huidveroudering te voorkomen niet? Dan kunt u er ook voor kiezen om één van onze huidverbeterende behandelingen in te plannen. Twijfelt u nog over welke behandeling bij u past? Dan kunt u eenvoudig via onze website een afspraak inplannen voor een gratis consult. Daarnaast is het ook mogelijk om op de website de ervaringen van onze klanten te lezen. Wilt u eerst meer informatie over de behandelingen en onze praktijk? Neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging