De effectieve behandeling voor spierspanningshoofdpijn

Heeft u last van opzettende en hevige hoofdpijn? Grote kans dat u last heeft van spierspanningshoofdpijn. Samen met u nog vele anderen. De constante, drukkende pijn en de impact op uw dagelijks leven kunnen enorm frustrerend zijn. Maar geen zorgen, er is hoop. In deze blog ontdekt u effectieve manieren om spierspanningshoofdpijn te verlichten, waaronder de behandeling met botox. Bent u op zoek naar een oplossing? U leest er hieronder alles over.

Wat is spierspanningshoofdpijn?

Spierspanningshoofdpijn is een veelvoorkomende hoofdpijn van constante, drukkende pijn rondom het hoofd en de nek. Het heeft veel weg van migraine, maar is iets minder ingrijpend. De intensiteit kan variëren van mild tot matig en kan soms weken aanhouden. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het veel ongemak met zich mee kan nemen. Spierspanningshoofdpijn ontstaat meestal als gevolg van gespannen spieren in het hoofd, de nek en de schouders. Stress, een verkeerde houding, langdurig computergebruik, vochttekort, een slechte luchtvochtigheid of slaapgebrek zijn belangrijke oorzaken van hoofdpijn.

Wat kan ik doen tegen spierspanningshoofdpijn?

Gelukkig zijn er enkele stappen die u kunt ondernemen om spierspanningshoofdpijn te verlichten. Stress is een belangrijke oorzaak. Het is daarom belangrijk om je stressniveau te beheersen. Denk goed na over de achterliggende redenen van uw stress. Doe daarnaast een paar diepe ademhalings- of ontspanningsoefeningen om tot rust te komen.

Verder is het belangrijk om uw houding te verbeteren, vooral als u veel tijd achter een bureau doorbrengt. Zorg voor een ergonomische werkplek en neem regelmatig pauzes om uw spieren te ontspannen. Beweeg regelmatig en loop wat vaker een rondje tussendoor. Zo verlaagt u de spanning op je spieren. Ook met warme en koude kompressen kunt u tijdelijke verlichting vinden. Uiteraard helpt een goede paracetamol ook in de meeste gevallen.

Effectieve botoxbehandeling

Heeft u al deze stappen al geprobeerd om spierspanningshoofdpijn te verlichten? Kies dan voor een effectieve botoxbehandeling. Bij spierspanningshoofdpijn veroorzaken aanhoudende gespannen spieren in het gezicht, de nek of schouders de pijn. Door het eiwit in de spieren te injecteren, worden deze spieren tijdelijk verlamd. Hierdoor komt er minder spanning op te staan en neemt de hoofdpijn af. Al na de eerste behandeling verlicht u de pijn. Zo is een botoxbehandeling een effectieve oplossing voor het verlichten van spierspanningshoofdpijn.

Plan een vrijblijvend consult in

Bent u benieuwd of een botoxbehandeling een effectieve oplossing is voor uw spierspanningshoofdpijn? Of heeft u andere vragen over de behandeling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Plan vandaag nog een vrijblijvend consult aan en we geven u persoonlijk advies. Vervolgens bepaalt u of u de stap durft te nemen.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging