De ultieme huidverbetering: de verschillen tussen botox en Profhilo

Eeuwig jong blijven en een stralende huid, dat willen we natuurlijk allemaal. Gelukkig zijn er diverse cosmetische behandelingen beschikbaar om dit resultaat te houden. Twee populaire behandelingen voor huidverbetering zijn botox en Profhilo. Beide verminderen ze rimpels en vage lijntjes. Maar wat zijn nu precies de verschillen deze twee behandelingen? In deze blog gaan we dieper in op de kenmerken van botox en profhilo en vertellen wat de 4 belangrijkste verschillen zijn.

1. Werking

Botulinetoxine staat beter bekend als botox. Door dit in de spieren in te spuiten, ontspannen deze. Overactieve spieren in het desbetreffende gebied zijn vaak de aanleiding voor de vorming van rimpels. Hoe werkt botox tegen rimpels? Het blokkeert tijdelijk de zenuwsignalen die naar uw spieren worden gestuurd, waardoor deze niet meer samentrekken. Dit heeft een gladde huid als resultaat.

Profhilo daarentegen is een filler met 100% natuurlijk hyaluronzuur. Deze lichaamseigen stof stimuleert de natuurlijke productie van collageen en elastine. Waarom zijn deze stoffen belangrijk? Deze stoffen resulteren in een stevigere, gehydrateerde huid. Het belangrijkste verschil is dus dat botox inwerkt op uw spieren, terwijl Profhilo uw huidstructuur verbetert.

2. Toepassingsgebied

Een groot verschil tussen Botox en Profhilo is het behandelgebied. Botox is met name effectief bij dynamische rimpels, die worden veroorzaakt door actieve spierbewegingen. Fronsrimpels en kraaienpootjes zijn veel behandelde plekken. Het is een uitstekende keuze voor mensen die expressieve rimpels willen verminderen.

Aan de andere kant is Profhilo bij uitstek geschikt voor de behandeling van statische rimpels. In tegenstelling tot dynamische rimpels, ontstaan statische rimpels door verlies van elasticiteit en hydratatie in de huid. Profhilo is een ideale oplossing voor het herstellen van volume en het verjongen van uw totale huidtextuur.

3. Natuurlijk resultaat

Een punt van zorg voor velen is de natuurlijkheid van het resultaat. Botox staat bekend om snelle, goed zichtbare resulteren. Echter kan te veel botox een statische en bevroren uitstraling geven. Het is daarom belangrijk een arts te benaderen, die precies weet wat hij doet. De juiste dosering is namelijk de sleutel.

Profhilo daarentegen staat bekend om zijn subtiele verjongingseffect. Het geeft de huid een natuurlijke glow en verbetert de textuur geleidelijk. Het resultaat is een frissere uitstraling zonder de soms gevreesde ‘gelift’ look. Al kost dit even tijd, de resultaten worden geleidelijk zichtbaar. Het resultaat komt nagenoeg overeen. Dan moet deze behandeling wel goed worden toegepast.

4. Effect en onderhoud

Een ander belangrijk aspect is het effect en de duur van de resultaten. Botox is een tijdelijke oplossing en heeft een duur van gemiddeld 3-4 maanden. Daarom zijn periodieke herhalingen nodig, om spierontspanning te behouden. Al zijn de resultaten van botox sneller zichtbaar, de effecten zijn van minder lange duur.

Profhilo daarentegen staat daarentegen bekend om zijn langdurige effecten. De behandeling bestaat meestal uit 1 of 2 sessies, met een tussenpoos van ongeveer vier weken. De resultaten kunnen wel een jaar aanhouden. Streeft u naar een onderhoudsarme behandeling en lange, natuurlijke resultaten? Kies dan voor de Profhilo behandeling.

Profhilo en botoxbehandelingen bij dr. Van Coevorden

Wilt u meer weten over de behandelingen? Of bent u op zoek naar een professionele dermatoloog om een botox of profhilobehandeling uit te laten voeren? Marco van Coevorden helpt u graag verder. Plan vandaag nog een geheel vrijblijvend consult in en hij vertelt u alles over de behandelingen. Dan bespreken we ook gelijk uw medische situatie. Hierdoor kunnen we een goede inschatting maken, welke behandeling bij u past.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging