Effectieve manieren om rimpels in het gezicht tegen te gaan

Natuurlijke schoonheid en een jeugdige uitstraling zijn wensen die we allemaal delen. Rimpels zijn echter een onvermijdelijk onderdeel van huidveroudering. De huid wordt droger en slapper waardoor er rimpels in uw gezicht ontstaan.

Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende manieren om het huidverouderingsproces vertragen. Hier zijn verschillende huidverbeterende behandelingen voor. Daar vertellen wij u graag meer over!

Zelf huidveroudering tegengaan

Het verminderen van rimpels in uw gezicht begint bij een goede huidverzorgingsroutine. Dagelijkse zorg van uw huid voorkomt van vroegtijdige huidveroudering en het behouden van een zo lang mogelijk gezonde, elastische en sterke huid. Dit zijn enkele dingen die u zelf kunt doen:

  • Blijf gehydrateerd: om uw stralende huid te behouden, is het belangrijk om voldoende water te drinken. Een uitgedroogde huid geeft een doffe uitstraling.
  • Reinigen: reiniging helpt om uw poriën schoon te houden en voorkomt verstopte poriën. Dit kan leiden tot rimpels.
  • Voldoende slaap: slaap is essentieel voor een gezonde huid. Het helpt uw lichaam om oude huidcellen te herstellen en vernieuwen.
  • Beschermen: breng dagelijks een breedspectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF aan om uw huid te beschermen tegen schadelijke Uv-stralen. Blootstelling aan de zon is een belangrijke oorzaak van vroegtijdige huidveroudering en rimpels.

Heeft u na deze bovenstaande tips nog steeds last van rimpels in uw gezicht? Dan staat Marco van Coevorden voor u klaar. In onze kliniek worden er drie effectieve behandelingen uitgevoerd om rimpels tegen te gaan: botox, Profhilo en Belotero Revive.

Botox: snel en zonder herstel

Botox is een bekende en veelgebruikte behandeling om huidveroudering tegen te gaan. Vooral dynamische rimpels die ontstaan door herhaalde spierbewegingen, zoals fronslijnen en kraaienpootjes. Botox werkt door de spieren te ontspannen. Waardoor de rimpels tijdelijk minder worden.

Botox bevat een natuurlijk eiwit, ook wel botulinetoxine genoemd. In onze praktijk werken we met het A-merk Bocotoure. De behandeling van botox is relatief snel en vereist geen hersteltijd. Binnen een paar dagen is het resultaat zichtbaar en heeft u weer een jonge en stralende huid. Het is echter wel belangrijk om te weten dat botox tijdelijk is en herhaling van behandeling nodig is om de resultaten te behouden.

Profhilo: natuurlijk jonger

Profhilo is een injectable dat puur hyalonzuur bevat. Dit is een natuurlijke stof in het lichaam. Een Profhilo behandeling bevordert de hydratatie en collageenproductie. Dit laatste zorgt er voornamelijk voor dat uw huid weer stevig en elastisch wordt. Hierdoor is het resultaat een stralende, jeugdige uitstraling. Dit komt doordat de huid weer de goede ‘jonge’ huidcellen produceert. Daarnaast worden rimpels op een natuurlijke manier minder, omdat ze niet worden opgevuld of er extra volume wordt toegevoegd. Nog een voordeel van een Profhilo behandeling is dat het niet alleen rimpels op uw gezicht tegengaat, maar ook op andere delen van uw lichaam.

Belotero Revive: preventief tegen huidveroudering

Belotero Revive is een andere behandeling waarbij ook hyalonzuur wordt gebruikt om uw huid te verbeteren en de rimpels te verminderen. Door de hyalonzuur wordt uiteraard uw huid gehydrateerd en de collageenproductie bevordert. Hierdoor krijgt u weer de jeugdige uitstraling als resultaat. Alleen het doel van een Belotero Revive behandeling is anders. Deze behandeling wordt namelijk preventief gebruikt. De injectables worden ingebracht in een jonge huid. Zo blijft uw huid op lange termijn elastisch en verschijnen er minder snel rimpels op uw gezicht.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging