Fronsrimpel verwijderen met botox

Een fronsrimpel ontstaat door het aanspannen van de spieren rond de wenkbrauwen. Iedereen heeft een frons, maar niet iedereen krijgt een rimpel. Of deze rimpel zichtbaar wordt, is per persoon verschillend. Niet alleen in welke mate u fronst, ook erfelijkheid kan leiden tot het ontstaan of een toename van deze gezichtsrimpel. Wilt u een fronsrimpel verminderen? Dan kunt u een fronsrimpel verwijderen met botox.

Wat is een fronsrimpel?

Fronsrimpels zijn rimpels die ontstaan door het veelvuldig samentrekken van de spieren tussen de wenkbrauwen. Bijvoorbeeld wanneer u uw ogen samenknijpt tegen de felle zon, bij het concentreren op een belangrijke taak, door ‘boos’ of serieus te kijken, regelmatig autorijden of door het veelvuldig kijken naar een klein scherm, zoals uw telefoon. Door vaak te fronsen kan een fronsrimpel ontstaan. De rimpel is zichtbaar in de huid tussen de wenkbrauwen, ook wanneer u niet boos of geconcentreerd kijkt, en kan zorgen voor een (ongewild) strenge uitstraling.

Wat te doen tegen een fronsrimpel?

Ervaart u hinder van een fronsrimpel en wilt u de fronsrimpel verwijderen of de fronsrimpel verminderen? Dan kunt u kiezen voor een botoxbehandeling. Botox ontspant de spiertjes die de frons veroorzaken en helpt bij het verminderen van de zichtbaarheid van de rimpel. Hierdoor krijgt u uw natuurlijke, vriendelijke gezichtsuitdrukking terug. In een enkel geval wordt botox bij een fronsrimpel gecombineerd met fillers. Fillers vullen de rimpel die in de huid ontstaat op, waardoor deze geheel verdwijnt.

Injectie fronsrimpels

Botox voor fronsrimpel: de behandeling

Een fronsrimpel behandeling is een eenvoudige ingreep, die in korte tijd verricht wordt. Een fronsrimpel verwijderen of verminderen kan bij wijze van spreken gedurende uw lunchpauze. Uiteraard vindt voorafgaand aan de behandeling een consult plaats, waarbij de dermatoloog of medisch specialist op basis van uw wensen een passende behandeling samenstelt.

Zo’n twee tot veertien dagen na de behandeling is merkbaar dat uw wenkbrauwen minder naar beneden drukken, de wenkbrauwen worden als het ware op natuurlijke wijze ‘gelift’. Dit zorgt voor een vriendelijke uitstraling. De gemiddelde werking van botox voor een fronsrimpel is zo’n drie tot zes maanden. U kunt de behandeling blijvend herhalen.

Een fronsrimpel behandeling? Gratis intake!

Bent u benieuwd hoe een fronsrimpel behandeling in z’n werk gaat of wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem dan contact op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende intake aan. Voorafgaand aan de behandeling voor uw fronsrimpel brengen we uw wensen in kaart en ontwikkelen we een persoonlijk behandelplan voor het beste resultaat.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging