Is oksels scheren tegen zweet effectief?

Zweten onder de oksels is voor veel mensen een herkenbaar probleem. Natte plekken in kleding, een vervelende zweetgeur; okselzweten kan dagelijks voor overlast zorgen. Wat kunt u doen om de zweetgeur te verminderen? En is oksels scheren tegen zweet effectief?

Helpt oksels scheren tegen zweten?

Natte oksels zijn niet comfortabel. Zweet trekt in uw kleding en veroorzaakt vaak een nare zweetgeur en zichtbare zweetvlekken. Om overlast door zweten onder de oksels te voorkomen gebruiken we dagelijks deodorant en wassen we kleding regelmatig. Ook het scheren van de oksels kan helpen bij het verminderen van overlast van sterk zwetende en stinkende oksels. Maar, is oksels scheren tegen zweet effectief? Deels. Door het scheren van de oksels kan het okselhaar de zweetgeur minder goed vasthouden. Oksels scheren tegen zweten zelf maakt geen verschil.

Zorgt oksels scheren voor minder zweten?

Gaat u door oksels scheren minder zweten? Nee. Het scheren van oksels zorgt er niet voor dat uw lichaam minder zweet produceert. Oksels scheren tegen zweet helpt alleen bij het verminderen van overlast door een onaangename zweetgeur. Okselhaar vangt zweet op, zodat zweet zich niet over het lichaam verspreidt. Niet het zweet zelf, maar de bacteriën die in contact komen met het zweet veroorzaken de bekende zweetgeur. Deze bacteriën voelen zich helemaal thuis in warme, vochtige omgevingen en nestelen zich in de haren van de oksel. Door het scheren van de oksels, voorkomt u dat bacteriën zich voeden met zweet en een zweetgeur produceren.

Tips voor oksels scheren tegen zweet

Het scheren van de oksels vraagt om voorzichtigheid. De huid onder de oksel is gevoelig en kan snel geïrriteerd raken, zeker als u voor de eerste keer uw oksels scheert. Heeft u last van zweetklachten en wilt u uw oksels scheren tegen zweet? Scheer de okselharen dan eerst kort af met een tondeuse of trimmer. Verwarm de huid met warm water en smeer de oksels in met scheerschuim. Gebruik voor het scheren van de oksels een scheermesje van goede kwaliteit. Dit vermindert de kans op huidirritatie.

Overmatig zweten? Zo komt u hier van af!

Het scheren van oksels helpt bij het verminderen of voorkomen van stinkende of stevig ruikende oksels. Oksels scheren tegen zweet zorgt er niet voor dat u minder gaat zweten. Heeft u last van overmatig zweten en bent u op zoek naar een blijvende oplossing voor het verhelpen van zweetklachten? Gelukkig zijn er verschillende behandelingen tegen overmatig zweten die overlast door hevig transpireren blijvend of tijdelijk kunnen verhelpen. Meer weten over onze effectieve aanpak? Neem contact op met onze praktijk voor meer informatie.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging