Overmatig zweten verhelpen; kan dat met botox?

Vies ruikende zweetgeurtjes, gele zweetvlekken in uw kleding en continu overmatig zweten zonder inspanning; herkent u zich hierin? Grote kans dat u last heeft van overmatig zweten, ook wel hyperhidrosis genoemd. De medische aandoening kan voor veel ongemakken zorgen, zowel fysiek als mentaal. Waarschijnlijk heeft u alles al geprobeerd en weet u niet meer wat u ermee aan moet. Wij begrijpen dat overmatig zweten samen kan gaan met veel schaamte, frustratie en onzekerheid. Wilt u meer weten over hyperhidrosis en wat u ertegen kunt doen? U leest het in deze blog.

Wat is overmatig zweten?

De benaming hyperhidrosis klinkt voor u misschien erg complex en abstract. In het kort gezegd betekent het dat u bij deze medische aandoening last heeft van overmatige zweetaanmaak, zonder dat daar een directe aanleiding voor is. Iedereen maakt zweet aan om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Bij hyperhidrosis is er echter sprake van een overmatige zweetproductie. Uw lichaam maakt dan meer zweet aan dan daadwerkelijk nodig is om af te koelen. Overmatig zweten kan bij elk deel van uw lichaam voorkomen, waaronder de handpalmen, voetzolen en oksels.

De oorzaak van overmatig zweten

Hyperhidrosis is dus een medische aandoening, die niet direct in verband staat met bijvoorbeeld fysieke activiteit of een verhoogde lichaamstemperatuur. Daarom is het ook lastig om te verklaren waarom u zo last van overmatige zweetaanmaak kunt hebben. Het is dan ook niet helemaal duidelijk waarom uw actieve overbuurman geen last van heeft van hyperhidrosis en u wel. Wat wel bekend is, is dat overmatige zweetproductie door verschillende factoren wordt gestimuleerd. Dit kunnen invloeden van buitenaf zijn, maar ook erfelijke factoren spelen hierin een rol.

Behandelingen voor hyperhidrosis

Heeft u geprobeerd om veranderingen in uw levensstijl door te voeren, maar werken deze niet zoals u voor ogen had? Of wilt u uw medische aandoening laten behandelen? Dan kan botox tegen overmatig zweten een geschikte oplossing zijn. Botox, botulinumtoxine voluit, is een populaire behandelingsoptie voor overmatig zweten. Het middel staat voornamelijk bekend als antirimpelmiddel, maar blijkt ook een effectief product voor overmatig zweten.

Bij een botoxbehandeling wordt het eiwit in het behandelgebied geïnjecteerd, zoals de oksels. Tijdelijke signalen van de hersenen naar de zenuwen worden hierdoor geblokkeerd. Hierdoor kunnen de klieren tijdelijk geen zweet aanmaken in het behandelde gebied. Het kan een langdurige en effectieve oplossing zijn als u last heeft van overmatige zweetaanmaak.

De effecten van de botoxbehandeling voor overmatig zweten houden ongeveer 3-4 maanden aan. Wil je een blijvend effect? Dan moet de behandeling na deze maanden opnieuw worden uitgevoerd. De botoxbehandeling tegen hyperhidrosis is dus tijdelijk en moet worden herhaald.

Plan een vrijblijvend consult in

Wanneer u last heeft van hyperhidrosis, kan dat veel mentale en fysieke ongemakken met zich meebrengen. Het is dan ook heel begrijpelijk dat u zich daarom wilt laten behandelen. Wilt u graag meer informatie ontvangen over onze botoxbehandeling tegen hyperhidrosis? Wij horen uw verhaal graag aan tijdens een gratis consult in onze kliniek. Plan eenvoudig een afspraak in op onze website en wij lichten u graag in. Wilt u meer weten over overmatig zweten? Bekijk dan ook eens onze blog voor tips tegen zweten.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging