Rimpels verminderen en rimpels behandelen

Ouder worden gaat gepaard met uiterlijke kenmerken. En daar zijn rimpels een bekend voorbeeld van. Terwijl sommige mensen vrijwel rimpelvrij blijven, krijgen anderen te maken met diepe lijnen en rimpels. Hoe ontstaan rimpels? Wat kunt u doen om rimpels te voorkomen? En hoe kunt u rimpels verminderen?

Hoe ontstaan rimpels?

Rimpels ontstaan door huidveroudering en huidverslapping en komen met name voor in het gezicht. Naarmate we ouder worden krijgt iedereen te maken met dit natuurlijke verschijnsel, dat zich het best laat omschrijven als een blijvende of tijdelijke lijn of vouw in het huidoppervlak. Ieders huid veroudert, bij de een sneller dan de ander. Dat heeft onder meer te maken met erfelijke aanleg, maar ook afname van collageen en elastine in het lichaam en spieractiviteit spelen hierbij een rol. Daarnaast zijn externe factoren als stress, te weinig beweging, roken en slaapgebrek belangrijke oorzaken van rimpelvorming. Wel heeft u zelf invloed op rimpelvorming voorkomen of rimpels verminderen.

Wat helpt tegen rimpels?

Een wondermiddel dat rimpels doet verdwijnen, dat bestaat niet. Hoeveel kokosolie, vaseline of verse bananenschillen ook op de huid worden gelegd; in tegenstelling tot beweringen op internet, werken deze ‘alternatieve’ middeltjes niet. Wat wel helpt tegen rimpelvorming en rimpels verminderen is een gezonde levensstijl en ongezonde verleidingen links laten liggen. Want een gezonde huid is beter opgewassen tegen huidveroudering. Met deze tips tegen rimpels houdt u uw huid langer gezond en rimpelvrij:

Tips tegen rimpels

  • Ga niet onder de zonnebank
  • Bescherm de huid tegen felle zon
  • Eet gezond en gevarieerd
  • Niet of stoppen met roken
  • Zorg voor voldoende nachtrust
  • Drink niet overmatig

Rimpels verminderen: behandelingen

Iedereen krijgt op een bepaald moment in haar of zijn leven met rimpels te maken. De één meer dan de ander. Op het moment dat rimpels als storend ervaren worden en bijvoorbeeld voor een ouder uiterlijk of boze aanblik zorgen, kunt u kiezen uit verschillende behandelingen voor rimpels verminderen. De praktijk van Marco van Coevorden verzorgt meerdere behandelingen voor huidverbetering: de bekende botox-behandeling tegen rimpels en kraaienpootjes of het gebruik van fillers voor het opvullen van rimpels en lijnen.

Wat is het verschil tussen botox en fillers?

Wilt u meer weten over onze behandelingen tegen huidveroudering? Of bent u benieuwd naar het verschil tussen botox en fillers? Neem dan contact op met onze praktijk voor meer informatie. Tevens is het mogelijk via onze website direct een vrijblijvend consult in te plannen. Tijdens dit gesprek bespreken we uw wensen en behoeften voor rimpels verminderen. Op basis van uw persoonlijke situatie en voorkeuren bepaalt de dermatoloog welke behandeling u het beste resultaat biedt.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging