Stinkende oksels: een dagelijkse belemmering

Stinkende oksels zorgen voor een gevoel van schaamte. De vervelende zweetlucht brengt onzekerheid met zich mee en beperkt mensen in het dagelijks doen en laten. Wat de aanleiding is voor stevig ruikende oksels, verschilt per persoon. Wat zijn oorzaken van stinkoksels en hoe komt u van deze nare zweetgeur af?

Wat is de oorzaak van stinkende oksels?

Onterecht wordt vaak aangenomen dat de oorzaak van stinkende oksels een gebrek aan hygiëne is. Een nare zweetgeur kan namelijk ook een andere aanleiding hebben, zoals overmatig zweten. Mensen die last hebben van overmatig zweten, ook wel hyperhidrosis genoemd, zweten sneller en meer, met als gevolg dat oksels vaker vervelende geurtjes verspreiden. De zweetgeur ontstaat doordat zweet in aanraking komt met bacteriën in de oksel. Deze reactie veroorzaakt de verguisde, penetrante zweetlucht.

Hoe kan ik stinkende oksels voorkomen?

Stinkende oksels voorkomen kan op verschillende manieren. Soms is een frisse douche voldoende om de geur van zweet te laten verdwijnen, maar dit is slechts een tijdelijke oplossing. Net als regelmatig wassen van gedragen kleding. Hiermee bent u weliswaar even verlost van stinkende oksels, maar zeker als u snel zweet keert de nare geur snel terug. In dit geval is het verstandig om naar andere oorzaken of aanleidingen voor zweten te kijken.

Tips voor zweetgeur oksels verminderen

Voor het verminderen van de zweetgeur van oksels kunt u zelf de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Wij zetten de belangrijkste tips voor het verminderen of voorkomen van stinkende oksels voor u op een rij:

• Let op wat u eet

Laat knoflook, uien en asperges staan en eet geen zwavelrijk voedsel, zoals broccoli en bloemkool. Deze voedingsproducten kunnen een okselgeur versterken. Dit geldt ook voor kruiden.

• Drink met mate

Teveel alcohol drinken is van grote invloed op uw lichaamsgeur. Alcohol zorgt voor een verwijding van bloedvaten, waardoor de huid warmer wordt. Hierdoor produceert het lichaam meer zweet.

• Voorkom stress

Stress is een grote aanjager van zweten. In stressvolle of angstige situaties produceert het lichaam meer zweet waardoor het risico op stinkende oksels toeneemt.

• Scheer uw oksels

Als u veel zweet kan het scheren van okselhaar een effectieve manier zijn voor het verminderen van zweetgeur. Okselhaar houdt zweet en nare geurtjes langer vast.

• Stap vaker onder de douche

Een sterke okselgeur wordt niet altijd veroorzaakt door overmatig zweten. Ook een gebrekkige hygiëne kan hier aanleiding voor zijn. Zorg ervoor dat u de oksels regelmatig wast.

Stinkende oksels door overmatig zweten

Heeft u alles geprobeerd om van stinkende oksels af te komen, maar blijft u last houden van een sterke zweetgeur onder de oksels en in kleding? Dan kunt u er ook voor kiezen stinkoksels te laten behandelen door een specialist. Voor okselzweten zijn verschillende specialistische behandelingen ontwikkeld, die bijdragen aan het verminderen en voorkomen van overmatig zweten.

Marco van Coevorden is gespecialiseerd in miraDry. Deze niet-invasieve en efficiënte behandeling tegen overmatig zweten helpt bij het oplossen van zweetklachten en het voorkomen van stinkende zweetoksels. Deze behandeling verhelpt zowel stinkende als natte oksels. Wilt u definitief verlost zijn van overlast door overmatig zweten? Informeer dan direct naar onze behandelingen en ga weer fris het leven door.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging