Zweet u snel? Zo komt u droog de zomer door

Zweet u snel bij warm weer en kijkt u op tegen mooie zomerdagen? Zweten is gezond, maar sommige mensen hebben last van overmatig zweten. En dat kan zeker in de zomer voor ongemakkelijke en vervelende situaties zorgen. Met deze tips tegen veel zweten in de zomer, kunt u zorgeloos genieten van mooie, warme zomerdagen.

Wat is overmatig zweten?

Zweten is een belangrijke, natuurlijke lichaamsfunctie. Het is noodzakelijk om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Hoe warmer het buiten is, hoe harder het lichaam werkt om te voorkomen dat het lijf te warm wordt. De zweetdruppeltjes die zweetklieren produceren verdampen op de huid en nemen lichaamswarmte op. Zo wordt oververhitting voorkomen en blijft het lichaam koel. Iedereen zweet bij warm weer, maar sommige mensen zweten zoveel dat dit het dagelijkse doen en laten sterk verstoort. We noemen dit hyperhidrosis, de medische benaming voor overmatig zweten of overmatig transpireren.

Tips tegen zweten in de zomer

Hyperhidrosis komt voornamelijk voor bij de oksels, handen, voeten en het hoofd. Een duidelijke oorzaak is er in veel gevallen niet. Wel kan overmatig zweten een erfelijke aandoening zijn. Heeft u last van extreme zweethanden, hevig transpirerende oksels of voeten of zweet u veel in het gezicht en ervaart u overlast door zweetklachten? Maak dan een afspraak bij uw huisarts of overweeg een behandeling tegen overmatig zweten.

Om te voorkomen dat u in de zomer aan de airconditioning of een koele, donkere kamer gebonden bent, zijn er verschillende tips tegen veel zweten in de zomer die u kunnen helpen te genieten van het heerlijke zomerweer.

1. Goed wassen
– Stap minimaal één keer of maximaal twee keer per dag onder de douche en was uw lichaam met een ontvettende zeep.

2. Scheer de oksels
– Het scheren van okselhaar helpt bij het verminderen van overlast door zweten.

3. Anti-transparant in de avond
– De avond is een goed moment voor anti-transparant. Was uw oksels, droog de oksels goed af en breng de anti-transparant na een kwartier aan.

4. Draag de juiste kleding
– Kleding gemaakt van synthetisch materiaal is een belangrijke reden voor overmatig zweten. Draag katoenen of ademende kleding om de huid sneller te laten afkoelen.

5. Eet gezond
– Let op wat u eet en drinkt. ‘Hete’ voeding, maar ook ui, eieren en rood vlees wakkeren zweten aan. Dat geldt ook voor cafeïne-houdende dranken en junkfood. Drink vooral voldoende water.

6. Meer tips?
– Dit is slechts een greep uit de voorbeelden van wat u zelf kunt doen om zweten in de zomer tegen te gaan. Wilt u meer tips tegen overmatig zweten? In deze blog vertellen we hoe u overlast door zweet kunt verminderen of voorkomen.

7. Laat u behandelen
– Bent u de overlast door overmatig zweten echt zat? Gelukkig is er een goede behandeling die effectief werkt tegen veel zweten. Met een botoxbehandeling tegen zweten bent u in de zomer zweetvrij.

Botox: quick-fix voor een zweetvrije zomer

Veel mensen weten dat botox een prima oplossing voor het verminderen van rimpels is. Maar, naast het tegengaan van huidveroudering, werkt botox ook zeer effectief tegen overmatig zweten. In onze praktijk ontvangen we mensen die hier dankbaar gebruik van maken. Met één botoxbehandeling worden zweetklachten tot wel vier tot zes maanden drastisch verminderd. Zo komt u zweetvrij de zomer door. Zéker de Nederlandse zomer.

Vraag direct een vrijblijvend consult aan

Wilt u meer informatie over een behandeling met botox tegen zweten of bent u benieuwd hoe wij u kunnen helpen bij het verminderen en voorkomen van klachten door overmatig zweten? Vraag direct een vrijblijvend consult aan. Tijdens het intakegesprek stellen wij op basis van uw klachten een persoonlijk behandelplan op.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging