Voeding voor een gezonde huid

De juiste voeding helpt bij het gezond houden van de huid. Welke voeding is goed voor uw huid? En hoe kunt u de huid jong houden en huidproblemen verminderen of voorkomen door verstandig te eten? Wij vertellen u alles over ‘skinfoods’ die een natuurlijke, gezonde voeding voor een mooie huid zijn.

Vertraag huidveroudering door goed te eten

Iedereen wil zo lang mogelijk genieten van een strakke, stralende, gezonde huid. Maar, hoe goed u de huid ook verzorgt, huidveroudering is niet tegen te gaan. Met dit natuurlijke proces krijgen we allemaal te maken. En hoewel we dit niet kunnen voorkomen, kunnen we huidveroudering wel proberen te vertragen. Bijvoorbeeld door gezond eten en te kiezen voor een gebalanceerd voedingspatroon met volop ruimte voor belangrijke voedingsstoffen.

Zo houdt u de huid soepel en gezond

Voeding is van grote invloed op de conditie van uw huid. Verschillende etenswaren bevatten belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en antioxidanten, die helpen de huid soepel en gezond te houden. Door goed op uw eetgewoonten te letten kunt u uw huid dagelijks verzorgen, zonder dat u hiervoor cosmetische producten nodig hebt. Wij zetten de belangrijkste voedingsstoffen en vitamines én de aangeraden voedingsproducten voor u op een rij. Weet wat u eet – uw huid is u dankbaar.

1. Avocado
Avocado’s zijn een belangrijke bron van vitamine A. Niet voor niets wordt deze vrucht vaak als ingrediënt toegevoegd aan cosmetische producten. Avocado’s zijn niet alleen gezond – en rijk aan vitamine B6, C en K – ook stimuleren avocado’s de opname van vitamine A en E. Vitamine A zuivert de huid en stimuleert het aanmaken van nieuwe huidcellen. Vitamine E beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

2. Vis
Vis zit vol met omega 3 vetzuren. Vooral vette vissoorten als zalm en makreel zijn een natuurlijke bron van deze vetzuren. Deze vetten helpen de huid bij het vasthouden van vocht en versterken het afweermechanisme van de huid. Zo houdt u de huid sterker en gaat u de vorming van rimpels tegen. Tegelijkertijd stimuleert vis het aanmaken van collageen, een belangrijke lichaamseigen stof voor het beschermen van de huid.

3. Bosvruchten
Druiven, frambozen, bramen, blauwe bessen en aardbeien zijn voorbeelden van blauwe en rode bosvruchten die niet alleen gezond zijn, maar ook de gezondheid van de huid een flinke boost geven. Deze vruchten stimuleren het aanmaken van nieuwe huidcellen, waardoor de huid een stuk gezonder oogt. Ook houden zij de afbraak van collageen tegen en verbeteren de vruchten de doorbloeding. Zo stelt u de huid in staat zichzelf te reinigen en vernieuwen.

4. Noten
Noten zitten vol met vitamine E, mineralen, vezels en vetten. De belangrijkste werking van noten is verbeteren van de vochtbalans, terwijl de antioxidanten van noten huidveroudering tegengaan. Doordat noten vooral de levercellen helpen herstellen, wordt het afvoeren van afvalstoffen door de huid versneld. Voorbeelden van gezonde noten zijn onder meer amandelen, walnoten en macadamianoten.

5. Wortelen
Wortelen bevatten veel vitamine A en helpen het lichaam bij het aanmaken van huidcellen, terwijl het huidweefsel een herstelboost krijgt. Een droge, ruwe huid is vaak het gevolg van een tekort aan vitamine A. Een gezonde snack als een wortel helpt de huid bij het aanmaken van collageen en daarmee het natuurlijk huidherstel. En als kers op de taart zorgt het caroteen in wortels voor een gezonde (gebruinde) huidtint.

6. Eieren
Eieren zijn niet alleen erg lekker, maar ook goed voor de huid. Door regelmatig een eitje te eten, krijgt uw lichaam flink wat stoffen en vitamines binnen waar de huid dol op is. Eieren zitten vol met verschillende B-vitamines die helpen de huid gezond te houden en huidcellen beschermen tegen beschadiging. Doordat cellen sterker worden, worden zichtbare lijnen en plooien in de huid verzacht.

Ook lekker én gezond voor de huid:
• Tomaten
• Rode bieten
• Waterkers
• Chocolade
• Rode paprika

Drink voldoende water en pas op met alcohol

Ons lichaam bestaat voor meer dan zestig procent uit water. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat juist water drinken heel belangrijk is voor een gezonde huid. Vooral groene thee kan helpen, omdat het een bron van anti-oxidanten is. Zorg ervoor dat u per dag zo’n 1,5 liter water drinkt, zodat de vochthuishouding op orde blijft.

Zoals u leest kunt u door gezond en gevarieerd te eten zelf huidproblemen verminderen en huidveroudering vertragen. Wist u dat het eten van onbewerkt, gezond voedsel en veel groenten en fruit ook kan helpen bij het verlengen van de resultaten van een behandeling voor huidverbetering? Zo heeft u nog langer plezier van een botoxbehandeling of fillerbehandeling.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging