Waar komt zweet voor?

Zweet oksels​

Veel mensen hebben last van overmatig zweten bij de oksels. De medische term hiervoor is hyperhidrosis axillaris. Okselzweet kan een vervelende invloed hebben op het dagelijks leven, omdat het vaak gepaard gaat met zweetplekken en een sterke zweetgeur. Veel mensen proberen het zweten te verhullen met donkere kleding of het dragen van verschillende laagjes over elkaar. Sommige mensen douchen zelfs meerdere keren per dag of gebruiken grote hoeveelheden deodorant. Alles om het zweten te verbergen.

overmatig zweten oksels

Zweethanden​

In de handen zitten duizenden zweetkliertjes die de huid van de handen vochtig houden voor meer grip. Veel mensen hebben echter last van overmatig zweten bij de handen, dit wordt ook wel hyperhidrosis palmaris genoemd. De hele dag rondlopen met natte handen is niet fijn en kan voor vele sociale ongemakken en schaamte zorgen. De angst om iemand een hand te geven is groot. Mensen met overmatige zweethanden hebben vaak moeite met het vasthouden van voorwerpen.

overmatig zweten handen

Zweetvoeten​

De voeten zijn net als bij de handen voorzien van duizenden zweetkliertjes. Doordat wij continu met lucht- en waterdichte schoenen rondlopen kan een temperatuur van 30 tot 40 graden ontstaan. 

Zweetvoeten zijn heel gewoon en iets waar veel mensen last van hebben. Toch kan het heel vervelend zijn als de zweetvoeten gepaard gaan met een zweetgeur of een schimmelinfectie. Dit komt doordat de voeten een dikke hoornlaag hebben wat bestaat uit afgeschilferde gestorven cellen. Door de vochtige en natte omgeving ontstaan er allerlei bacteriën, welke zorgen voor de zweetgeur, en schimmels.

overmatig zweten voeten

Rug, billen, liezen, hoofd, gezicht en nek​

Zweet komt niet alleen voor bij de oksels, handen en voeten, maar kan ook voorkomen op andere delen van het lichaam, zoals het gezicht, de billenliezen en de rug. Dit kan voor vervelende klachten zorgen, zoals zweetplekken in kleding, zweetdruppels die van het gezicht vallen, puistjes en onaangename geuren bij onder andere de liezen.

overmatig zweten rug

Reken af met uw overmatig zweetklachten!

Wilt u definitief afrekenen met zweetklachten, zoals zweethanden en okselzweten? Voor overmatig zweten zijn verschillende behandelingen mogelijk, zoals een miraDry-behandeling en een Botox-behandeling. Wij vertellen u graag meer over onze behandelingen voor overmatig zweten. Neem direct contact op met onze specialist of vraag een gratis consult aan via onze website.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging