Wat is anti-aging?

Anti-aging: wat betekent dit nu precies?

Anti-aging is het vertragen van het verouderingsproces van de huid. Door goed voor de huid te zorgen en de huid te behandelen en beschermen met anti-aging-producten, kan de huidconditie verbeterd worden. Dit helpt bij het afremmen van het ouder worden van de huid en het minder snel krijgen van rimpels. Wat is anti-aging precies? En wat kunt u zelf doen om het verouderingsproces van uw huid te vertragen?

Wat is anti-aging?

Met een gezonde, mooie huid zit u lekker in uw vel. Daarom zorgen we goed voor onze huid. Iedereen wil jong en vitaal voor de dag komen. En het liefst zo lang mogelijk. Net als het lichaam, is ouder worden ook zichtbaar en voelbaar voor de huid. De huid is niet alleen ons grootste orgaan, maar ook het meest zichtbare. Anti-aging betekent vrij vertaald veroudering tegengaan. Anti-aging is erop gericht de huid zo lang mogelijk weerbaar en vitaal te houden, voor een jonge en frisse uitstraling.

Hoe ontstaan rimpels en lijnen?

Als het over anti-aging gaat denken we al snel aan huidverzorgingsproducten, zoals hydraterende crèmes en serums. Producten die stuk voor stuk ontwikkeld zijn om de huid z’n glans te laten behouden en het voorkomen van zichtbare tekenen van huidveroudering. Vanaf ons 25e levensjaar vraagt onze huid om meer aandacht. Rimpels, een uitgedroogde, gevoelige huid en wallen onder de ogen: wie ouder wordt, ontkomt er niet aan. De belangrijkste reden is dat in deze levensfase huidcellen minder snel vernieuwen en de hoeveelheid collageen en elastine – belangrijke eiwitten voor de stevigheid en elasticiteit van de huid – afneemt. Uw huid heeft dus wat extra hulp nodig. Anti-aging-crèmes kunnen vanaf dit moment helpen bij het vertragen van huidveroudering. Maar, net zo belangrijk is een gezonde levensstijl. Hoe bewuster we leven, hoe meer onze huid dit uitstraalt.

Natuurlijke anti-aging-tips voor een gezonde huid

Het verouderingsproces is onmogelijk stop te zetten. Wel kunt u dit proces vertragen. Hoe? Dat heeft u zelf in de hand. Het vroegtijdig tegengaan van huidveroudering begint namelijk bij hoe u voor uw lijf en huid zorgt. Een van de meest cruciale factoren van huidveroudering is UV-straling. Zorg ervoor dat u zonbescherming gebruikt wanneer uw huid wordt blootgesteld aan UV-straling. Ook regelmatig sporten,zo veel mogelijk gezond leven, niet roken én gevarieerd eten is van belang bij het tegengaan van huidveroudering. Vergeet bovendien een goede nachtrust niet. Tijdens uw slaap is de huid druk bezig met herstellen. Daarbij helpt een gladde kussensloop, zoals satijn, ook bij het verminderen van rimpels in het gezicht doordat uw huid minder gevouwen wordt tijdens uw slaap. Nu snapt u ook waarom we over een schoonheidsslaapje spreken. Vergeet ook niet regelmatig water te drinken. Zo voorkomt u dat de huid uitdroogt. Leeft u gezond, dan is het effect van producten voor anti-veroudering ook groter.

Behandelingen voor anti-aging

Door gezond en bewust te leven en de huid goed te verzorgen houdt u de vorming van rimpels en lijnen zo lang mogelijk tegen. Toch komt er een moment dat de huid zich ‘gewonnen’ geeft. De rek is er dan letterlijk en figuurlijk uit. Wilt u toch de uiterlijke tekenen van het ouder worden verminderen? Dan kunt u kiezen uit verschillende behandelingen voor huidverbetering, die uw huid – ongeacht uw leeftijd – weer laten stralen.

Wilt u meer informatie over onze behandelingen tegen huidveroudering? Neem dan contact met Marco van Coevorden op voor een vrijblijvend adviesgesprek. We vertellen u graag alles over onze oplossingen voor een stralend strakke huid.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging