Wat te doen tegen een uitgedroogde huid?

Een droge, trekkerige huid is een veelvoorkomend probleem. Het kan jeuk, irritatie en ongemak veroorzaken. Het kan er zelfs voor zorgen dat u er ouder uitziet dan u bent. En dan wil natuurlijk niemand. Of het nu komt door koude weersomstandigheden, een gebrek aan hydratatie of verkeerde huidverzorgingsproducten. Een uitgedroogde huid kan erg vervelend zijn. Gelukkig is er een oplossing voor een droge, schilferige en doffe uitstraling: Belotero Revive. Benieuwd hoe deze behandeling u kan helpen om de huid te hydrateren? U leest het in deze blog.

Hoe ontstaat een uitgedroogde huid?

Bij uitdroging van de huid wordt niet voldoende vocht vastgehouden, waardoor de natuurlijke vochtbalans verstoord raakt. Maar waar komt dat nu eigenlijk door? Een voor de hand liggende reden is door een tekort van vochtinname. Het is erg belangrijk om regelmatig en voldoende te drinken, zodat de vochttoevoer op orde blijft.

Daar blijft het niet bij. Het weer is ook een belangrijke invloed op een uitgedroogde huid. Uw huid wordt namelijk constant blootgesteld aan gure weersomstandigheden, droge lucht en een overmatige blootstelling aan zon. Verder zijn stress en hormonale schommelingen ook belangrijke factoren voor uw vochtbalans. Het kan namelijk de huidbarrière beschadigen en de bloedcirculatie beïnvloeden, waardoor vochtverlies kan optreden.

Herkenbare symptomen

Is uw vochtbalans aan de lage kant? Een uitgedroogde huid is dan vaak het gevolg. En dat is goed te zien. Een doffe teint, fijne lijntjes en een verminderde elasticiteit zijn veelvoorkomende klachten. Ook voelt een uitgedroogde huid vaak strak, trekkerig en geïrriteerd aan.

Naast dat de uiterlijke kenmerken van een uitgedroogde huid erg vervelend zijn, kan het ook mentaal veel van u vragen. Dit kan veel onzekerheid en ongemak met zich meebrengen. Wij begrijpen dat maar al te goed. Gelukkig zijn er enkele stappen die u zelf kunt ondernemen voor een gehydrateerde en stralende huid.

Zelf een uitgedroogde huid behandelen

Gelukkig kunt u zelf actie ondernemen om een uitgedroogde huid te behandelen. Zo kunt u bijvoorbeeld:

  • Regelmatig hydrateren: drink voldoende water, wel 2 liter op een dag. Wanneer je het lastig vindt om dit bij te houden, gebruik dan een handig overzicht.
  • Goede huidverzorging: maak gebruik van een vochtinbrengende crème die past bij jouw huidtype. Vermijd agressieve huidverzorgingsproducten met alcohol of parfum en gebruik enkel milde reinigingsproducten.
  • Bescherm je huid: uw huid wordt regelmatig blootgesteld aan extreme weersomstandigheden. Of dat nu gaat om koude wind of juist felle zon. Bedek bijvoorbeeld je gezicht of gebruik juist een goede zonnebrandcrème.
  • Eet een gezond dieet: Voedingsstoffen en antioxidanten ondersteunen uw huid van binnenuit. Deze voedingsstoffen bevinden zich voornamelijk in groenten en fruit. Ook bevatten producten als komkommers veel vocht, waarmee je de vochtbalans kunt herstellen.

Belotero Revive als oplossing

Wilt u uw uitgedroogde huid behandelen voor langdurige effecten? Belotero Revive is speciaal ontwikkeld om de strijd tegen huidveroudering aan te gaan. Het innovatieve huidverzorgingsproduct bestaat uit een unieke formule van hyaluronzuur. Dit stofje komt van nature voor in onze huid. Het hydrateert en herstelt de jeugdige uitstraling van uw huid.

Door natuurlijk hyaluronzuur in de huid te injecteren, helpt het de huid te vullen en verstevigen. Fijne lijntjes en doffe plekken worden opgevuld. Zo creëert u een natuurlijke elasticiteit en herstelt de stevigheid. Wilt u uw huid de liefdevolle zorg geven die het verdient? Belotero Revive laat uw huid stralen als nooit tevoren. De geavanceerde technologie biedt namelijk direct zichtbare en langdurige resultaten.

Een vrijblijvend consult inplannen

Wilt u meer weten over de voordelen van Belotero Revive? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Plan dan een gratis consult in! Tijdens dit gesprek kunnen wij u alles vertellen over de behandeling en bespreken we of de behandeling bij u past. Alles wat we bespreken zijn vrijblijvende adviezen. U kunt later altijd nog de keuze maken om de behandeling te ondergaan of niet. Plan daarom vandaag uw consult in.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging