Wat zijn fillers?

Fillers zijn enorm populair. Maar wat zijn fillers nu precies? U heeft er vast wel eens over gelezen of gehoord van deze cosmetische behandeling, die storende rimpels en lijntjes in het gezicht opvult. Het resultaat van een behandeling met fillers is een jeugdige uitstraling en een fris gezicht. Graag vertellen we u meer over hoe fillers werken en wat u kunt verwachten wanneer u voor deze behandeling voor huidverbetering kiest.

Hoe werken fillers?

Ouder worden hoort bij het leven. Dat is een gegeven. Met de jaren verandert ook ons uiterlijk. In tegenstelling tot ouder worden, kunt u aan de uiterlijke kenmerken van ouderdom wel iets veranderen. Veel vrouwen en mannen laten zich tegenwoordig behandelen tegen huidveroudering met fillers. Wat zijn fillers? De meeste fillers vullen bepaalde delen van het gezicht met hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof, die voorkomt in de huid, bindweefsels en gewrichten.

Door rimpels, kraaienpootjes en lijntjes in het gezicht ‘op te vullen’ zorgen fillers voor een jeugdige, frisse uitstraling. Ook is deze behandeling geschikt voor het voller maken van de lippen, wangen en kaaklijn en het opvullen van storende lijntjes rond de mondhoeken. Tevens kunt u voor deze cosmetische behandeling kiezen voor het opvullen van de handen of het decolleté.

Wat zijn fillers en hoe werkt deze behandeling?

Tijdens een behandeling worden de fillers met fijne naalden in de huid geïnjecteerd. De stof vult als het ware storende rimpels en lijntjes op en maakt de huid strakker en voller. Het resultaat van deze behandeling is direct zichtbaar. Hoe lang fillers werken en of een behandeling pijnlijk is, verschilt per persoon en is afhankelijk van het deel van het gezicht of het lichaam dat behandeld is. Gemiddeld bieden fillers een werking van zes tot twaalf maanden. De behandeling duurt ongeveer twintig minuten. De behandeling wordt uitgevoerd door een dermatoloog (huidspecialist) of gespecialiseerde arts.

Waar zijn fillers geschikt voor?

√ Mondhoeken en lippen
√ Neus
√ Kaaklijn
√ Kin
√ Rimpels, kraaienpootjes en lijntjes
√ Lippen
√ Wallen
√ Handen
√ Hals en decolleté

Fillers met hyaluronzuur en synthetische fillers

In onze praktijk werken wij met fillers van Juvéderm en Aliaxin. Deze natuurlijk alternatieven voor huidverbetering op basis van hyaluronzuur zijn geschikte oplossingen voor mensen die huidveroudering tegen willen gaan. Synthetische fillers stimuleren het aanmaken van het lichaamseigen collageen voor het tegengaan van huidveroudering.

Vaak wordt de werking van fillers onterecht vergeleken met een botoxbehandeling. Wat zijn fillers en wat is het verschil met botox? Waar botox (botulinetoxine) een spierverslappende werking heeft en niet voor meer volume van de huid zorgt, maken fillers de huid juist voller.

Wel de lusten, niet de lasten

Wilt u huidveroudering tegengaan, maar vindt u een facelift een te ingrijpende of kostbare stap? Fillers zijn een passend – én betaalbaar – alternatief met direct resultaat. Herstellen van een behandeling met fillers is bovendien vaak niet nodig of slechts kortdurend van aard. Bent u benieuwd of huidverbetering met fillers een geschikte behandeling voor u is? Neem dan contact op met onze dermatoloog of plan een vrijblijvend consult in. Wat zijn fillers? En hoe werken fillers? We vertellen u graag meer over de mogelijkheden en of fillers op basis van uw wensen en klachten de juiste behandeling voor huidverbetering bieden.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging