Wat zijn kraaienpootjes?

Iedereen kent de benaming of heeft er weleens van gehoord, maar wat zijn kraaienpootjes en hoe ontstaan deze rimpels rond de ogen? Zijn deze ‘lachrimpels’ charmant of juist storend? En welke cosmetische behandelingen zijn er voor kraaienpootjes?

Hoe ontstaan kraaienpootjes?

Wat zijn kraaienpootjes? Kraaienpootjes zijn rimpels die ontstaan door lachen en het samentrekken van de ogen, bijvoorbeeld bij fel zonlicht. Door het aanspannen van de kleine spieren rond de ogen – in combinatie met het omhoog bewegen van de wangen – ontstaan rimpels. Een proces dat versneld wordt naarmate we ouder worden en de huid veroudert, maar ook roken is bijvoorbeeld een belangrijke oorzaak voor het ontstaan van rimpels. De rimpels rond de ogen hebben wel iets weg van de poot van een kraai, vandaar de naam. Het ontstaan van de rimpels begint over het algemeen onder de ogen, op termijn zijn de rimpels ook aan de zijkant van de ogen waarneembaar.

De jonge huid vs. de verouderde huid

Op jonge leeftijd zijn kraaienpootjes alleen zichtbaar als we daadwerkelijk lachen of de ogen samenknijpen. De huid is op dit moment nog elastisch en vol elastine, een belangrijk eiwit in het bindweefsel van het menselijk lichaam. Na het ontspannen van de spieren in het gezicht valt de huid weer terug in de gladgestreken plooi. Door huidveroudering neemt de elasticiteit van de huid af. Stap voor stap kunnen kraaienpootjes meer zichtbaar worden.

Hoe kan ik kraaienpootjes verminderen?

Kraaienpootjes geven het gezicht karakter en een vrolijke uitstraling, maar kunnen ook als storend ervaren worden. Lachrimpels geven het gelaat soms een vermoeide indruk of zorgen ervoor dat u ouder oogt dan u daadwerkelijk bent. Gelukkig kunt u relatief eenvoudig lachrimpels en kraaienpootjes verminderen. Op het moment dat u zich stoort aan kraaienpootjes, zijn er verschillende behandelingen om de jeugdige, frisse uitstraling weer terug te brengen. Eén van de behandelingen voor deze lijntjes is een botox-behandeling tegen huidveroudering.

Botox-behandeling tegen huidveroudering

Tijdens een botox-behandeling worden de spiertjes rondom de ogen ontspannen door het toedienen van kleine injecties. Botox zorgt voor een natuurlijke manier van spierontspanning en kan rimpelvorming oplossen. Na de veilige behandeling herstelt de huid zich. Binnen twee dagen tot twee weken ziet u zichtbaar resultaat. De huid rondom de ogen is niet alleen gladder, maar zorgt ook voor een frisse aanblik. Ook beginnende kraaienpootjes kunnen goed behandeld worden met botox.

injectie kraaienpootjes
Injectie zone kraaienpootjes

Kaaienpootjes-behandeling: ontdek de mogelijkheden

Naarmate de jaren verstrijken, worden kraaienpootjes dieper en meer zichtbaar. Wilt u uw eigen, oorspronkelijke gezichtsuitdrukking herstellen? Een kraaienpootjes-behandeling met botox voor huidverbetering zorgt voor een jongere uitstraling. Marco van Coevorden adviseert u graag over de beste behandeling voor uw rimpels en lijnen. Wat zijn kraaienpootjes en hoe kunt u deze behandelen? Neem contact op met onze praktijk voor meer informatie of vraag direct een vrijblijvend consult aan.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging