Zweten tussen de benen behandelen

We zweten over ons hele lichaam. Op onze armen, handen, onder de oksels en op het hoofd werken zweetklieren hard om ons lijf te koelen. Soms kunnen deze klieren overactief zijn – zónder dat hier een directe aanleiding voor is. Dit noemen we ook wel overmatig zweten. Lichaamsdelen waar overmatig transpireren vaak voorkomt, zijn bijvoorbeeld de benen. Maar, hoe kan het eigenlijk dat u meer last heeft van zweten tussen de benen, dan bijvoorbeeld op uw armen?

Oorzaken voor zweten tussen benen

Zweten tussen de benen heeft over het algemeen verschillende oorzaken. Zo zorgt het dragen van een broek dat warmte geen kant op kan, waardoor het lichaam zelf overgaat tot het verkoelen van de huid. Ook onze lichamelijke fitheid en uithoudingsvermogen spelen een belangrijke rol. Is uw conditie niet in orde? Dan zweet u sneller en meer. Uw uitgeputte lichaam warmt op, waardoor zweetklieren aan het werk worden gezet. Zweten tussen de billen, in de knieholtes of in de schaamstreek is ook vaak een (logisch) gevolg van lichaamsdelen die langs elkaar bewegen – en zo voor meer warmte zorgen.

Overmatig transpireren tussen benen voorkomen

Om uw benen te verkoelen is het slim om bij warm weer een korte broek of in elk geval minder dikke kleding te dragen. Zo kan uw huid luchten. Draag om zweten tussen de benen tegen te gaan vooral loszittende kleding, gemaakt van natuurlijke stoffen, en douche dagelijks om overtollig zweet geen kans te geven zich te laten gelden. Zeker wanneer u aanleg heeft voor zweten is het verstandig om niet teveel cafeïne en alcohol te nuttigen en op te passen met pittig eten.

Zweten tussen de benen: overmatig zweten

Zweten tussen de benen kan ook een andere oorzaak hebben: overmatig zweten, oftewel hyperhidrosis. Overmatig zweten komt voor over het gehele lichaam, óók tussen de benen. Heeft u vaak last van natte kleding of zweetplekken op uw broek of onderkleding – en komt er een nare zweetlucht vrij? Dan is het verstandig een specialist te raadplegen. Overmatig zweten is een erfelijke aandoening, maar kan ook een reactie van het lichaam zijn op medicijngebruik of het gevolg van een onderliggende kwaal.

Behandelingen voor overmatig transpireren

Overmatig zweten tussen de benen is veelvoorkomend en vervelend, nét als andere zweetklachten. Wij helpen u graag bij het verminderen of verhelpen van uw klachten door overmatig transpireren. Ondervindt u hinder van overmatig zweten van handen of oksels? Tijdens een gratis consult gaan we samen op zoek naar de reden voor uw klachten en vertellen we u alles over onze behandelingen. Neem voor meer informatie contact op met een van onze specialisten.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging