Over Marco van Coevorden

Dr. Marco van Coevorden (BIG-nummer 29049613801) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens zijn studie deed hij ervaring op in Londen en Brazilië. Hij specialiseerde zich in de huid en is sinds 2006 dermatoloog.

In KliniekTwente in Oldenzaal heeft Marco een dermatologiepraktijk waar hij zijn specialisme in de volle breedte beoefent. Daarnaast heeft Marco sinds 2015 spreekuur in zijn kliniek in De Bilt waar hij cosmetische behandelingen en behandelingen tegen overmatig zweten uitvoert.

Marco is tevens medeoprichter van het Flebologisch Centrum Apeldoorn voor spataderzorg en van de Gelre Huidkliniek voor medische en cosmetische laserbehandelingen.

Bekijk de ervaringen van anderen.

Onderzoek en promotie

Tijdens zijn studie werd Marco toegelaten tot een exclusief onderzoeksprogramma. Hier kreeg hij de mogelijkheid onderzoek te doen naar handeczeem bij de afdeling dermatologie van het UMC Groningen. Dit onderzoek leidde tot een promotie op het gebied van behandeling van handeczeem. Marco: “Kwaliteit van leven bij handeczeem staat in mijn promotie centraal.”  

Injectables

Zijn interesse in injectables ontstond na de start van Nederlands eerste en officieel erkende expertisecentrum voor overmatig zweten (hyperhidrosis) in Apeldoorn. Van Coevorden behandelde honderden mensen per jaar met botulinetoxine (botox), iontoforese en met medicijnen. Met zijn opgebouwde expertise was het een logische stap om plaats te nemen in de landelijke richtlijncommissie hyperhidrosis axillaris (overmatig zweten van de oksels) en zo bij te dragen aan de best mogelijke zorg voor deze patiëntengroep.

Toen de behandeling met miraDry op de Nederlandse markt kwam, was Van Coevorden een van de eerste artsen die deze behandeling toepaste. Inmiddels heeft hij al vele honderden patiënten tot volle tevredenheid behandeld. Hij is gecertificeerd in de miraDry-behandeling en gaf demonstraties hierover in binnen- en buitenland.

botox fronsrimpel

Cosmetische dermatologie

Door de behandeling van mensen met overmatig zweten raakte hij geïnteresseerd in de cosmetische toepassingen van botulinetoxine. Dankzij vele binnen- en buitenlandse trainingen, cursussen en congressen en een opleiding aan de universiteit van Nice, bekwaamde hij zich in de cosmetische dermatologie.

De specialistische kennis en vaardigheden van een dermatoloog bleken een grote meerwaarde te bieden bij cosmetische behandelingen. Dermatologie is namelijk het enige medische vak dat zich volledig toelegt op kennis over en behandeling van de huid. Dermatologen hebben een vijfjarige opleiding gevolgd waarin ze niet alleen zijn opgeleid in het behandelen van huidaandoeningen, maar waardoor ze ook uitermate bekwaam zijn in het herkennen en duiden van veranderingen in de huid die horen bij het verouderingsproces. Dermatologen zijn daarom de enige artsen die alles weten van de huid.

Eerlijk advies

Eerlijk en persoonlijk advies staan bij Marco centraal: “Ik streef ernaar om je een natuurlijke, jeugdige en uitgeruste uitstraling te geven. Maar wel altijd op een verantwoorde manier.” 

Voor miraDry is hij de enige arts in Nederland die het hele traject van intake tot behandeling en nazorg zelf uitvoert. Je hebt maar met één persoon te maken en dat is wel zo veilig en vertrouwd.

overmatig zweten behandeling door Marco

Beroepsverenigingen en wetenschappelijke verenigingen

Marco is lid van diverse binnen- en buitenlandse wetenschappelijke en beroepsverenigingen:

  • Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG)

  • Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV)

  • Nederlandse Vereniging Cosmetische Dermatologie (NVCD)

  • European Society for Cosmetic and Aesthetic Dermatology (ESCAD)

  • European Academy of Dermatology and Venereology (EADV)

  • American Academy of Dermatology (AAD)

  • Federatie Medisch Specialisten (FMS)

  • International Dermoscopy Society (IDS)

  • International Union against Sexually Transmitted Infections (IUSTI)

Dit vindt u misschien ook interessant

Behandelingen

Bekijk hier de behandelingen die uitgevoerd worden in onze praktijk.

Ervaringen

Lees hier de ervaringen van klanten in onze praktijk.

Heeft u vragen?

miraDry, botox en huidverjonging